Διαδικτυακή Εκδήλωση: Ένας μήνας ρωσικής εισβολής – Oι επιπτώσεις του πολέμου

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με θέμα τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τόσο σε νομικό, όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να αφήσουν το σπίτι τους. Η κατάφορη παραβίαση αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου, σε συνδυασμό με την επελθούσα ανθρωπιστική κρίση, δημιουργούν μια νέα ερεβώδη πραγματικότητα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:25 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Youtube (gea_equality),όσο και από το fb live (GEA:GenderEqualityAssembly)

Αναλυτικό Πρόγραμμα

19.25-19.30: Έναρξη Εκδήλωσης

Τη συζήτηση θα συντονίζουν η Ειρήνη Π. Περπερίδου: Ιδρύτρια της GEA και ο Πάρης Τσούτσης: Νομικός.

19.30-19.50: «Το νομικό πλαίσιο της ρωσικής εισβολής.»,Αντώνης Τζανακόπουλος, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Παν/μιο της Oxford.

19.50-20.10: «Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια νομική προσέγγιση στο ζήτημα των αμάχων.»,Σπύρος Απέργης: Δικηγόρος, ειδικός στο προσφυγικό δίκαιο, πρώην πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

20.10-20.30: «Ζητήματα Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.»,Γιώτα Μασουρίδου: Δικηγόρος.

20.30-21.50:«Η ουκρανική κρίση ως καταλύτης αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη.»,Λευτέρης Καρχιμάκης: Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Παν/μιο του Leiden.

20.50-21.00: «Η μουσική ως ειρηνοποιός δύναμη.», Άσπα Θεοχάρη: Μουσικός, Δικηγόρος και υποψήφια Διδάκτορας Διοικητικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ.

21.00-21.10: Συζήτηση

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου