Δες το νούμερο 1 λάθος που κάνουν οι γυναίκες αμέσως μετά το μπάνιο-Το ήξερες;

Σηκώνεστε, πηγαίνετε για το σπίτι, πιείτε τον πρωινό καφέ σας βιαστικά, ίσως να έχετε κάτι να φάτε, ελέγχετε τα email σας και απαντάτε σε μηνύματα, βεβαιώνεστε ότι τα παιδιά είναι έτοιμα για το σχολείο. Ω ναι, πρέπει επίσης να αρχίσετε να ετοιμάζεστε για δουλειά. Ένα γρήγορο ντους πέντε λεπτών θα κάνει…..Στεγνώνεστε με μια πετσέτα και ντύνεστε. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη μέρα σας! Αλλά ξέρατε ότι η υγρασία, έστω και λίγο, και το να ρίχνετε τα ρούχα σας ενώ είναι υγρά, είναι πραγματικά κακό για την κολπικn σας υγεία ; Λοιπόν, τώρα ξέρετε. Εάν βάλετε το εσώpουχό σας πριν στεγνώσουν εντελώς οι κάτω περιοχές σας, προσκαλείτε ουσιαστικά μια περιοχή μόλυνση.

Ο Ob-gyns προειδοποιεί ότι η υγρασία είναι το τέλειο περιβάλλον για την ευημερία της μόλυνσης ζύμης . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πιο επικίνδυνη εποχή του έτους είναι το καλοκαίρι, όταν οι κυρίες παραιτούνται από το να στεγνώσουν εντελώς πριν βγουν από το νερό, είτε πρόκειται για πισίνα, λίμνη ή θάλασσα, είτε αγνοούν τον ιδρώτα που συσσωρεύεται στην οικεία περιοχή.

Τα βακτήρια και η μαγιά είναι παρόντα στην μπαγκίνα όλη την ώρα, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι κάπως αδρανή, αλλά οι λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης ζύμης, ενεργοποιούνται και αναπαράγονται λόγω της καταστροφικής ισορροπίας μεταξύ τους. Η αλυσίδα των γεγονότων είναι βασικά η εξής: υγρασία συν ζεστασιά συν τριβή μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση του pH και ερεθισμό, το οποίο, με τη σειρά του, οδηγεί σε υπερανάπτυξη ζύμης και κλινική λοίμωξη.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας εάν έχετε ακόμη περίπου πέντε λεπτά για να ετοιμαστείτε; Οι γιατροί προτείνουν να ντύσετε το ντύσιμο ενώ είστε ακόμα βρεγμένοι από το ντους Κάντε τα μαλλιά σας, φορέστε το μακιγιάζ σας ενώ δεν είστε ακόμα ντυμένοι. Μπορείτε επίσης να φορέσετε άλλα είδη ένδυσης πριν φορέσετε το εσώρουχό σας, όπως το σουτιέν και την μπλούζα σας, και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα ξεκουραστείτε, φροντίστε να στεγνώσετε!

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.