Δες πού έκανε τατουάζ αυτή η σούπερ καλλονή-Θα αλληθωρίσεις…

Όλο και περισσότερες γυναίκες που έχουν υποστεί καρκίνο του μαστού επιλέγουν να πάρουν τατουάζ για να καλύψουν τις χειρουργικές τους ουλές. Κάθε χρόνο, περίπου 50.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού και σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στη Γαλλία, η ασθένεια…. κατατάσσεται δυστυχώς ως η πιο δημοφιλής μεταξύ των καρκίνων γυναικών και διεκδικεί 12.000 ζωές κάθε χρόνο . Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι άνδρες μπορούν επίσης να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού .

Για τη θεραπεία αυτού του καρκίνου, οι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε έντονη θεραπεία, η οποία συχνά έχει σημαντικές επιπτώσεις στο ηθικό και το σωματικό ον του ασθενούς. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της διάγνωσης, ορισμένες γυναίκες αναγκάζονται να αφαιρέσουν ένα ή και τα δύο στήθη τους. Αυτή η επέμβαση, επίσης γνωστή ως μαστεκτομή , είναι μια μη συντηρητική χειρουργική επέμβαση μαστού που εκτελείται υπό γενική αναισθησία, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση ολόκληρου του μαστού όπου βρίσκεται ο όγκος, συμπεριλαμβανομένων των areola και της θηλής .

Τατουάζ για να καλύψει την ουλή που αφήνει μια μαστεκτομή
Η απώλεια ενός μαστού αλλάζει βαθιά όχι μόνο την εμφάνιση των γυναικών, αλλά και τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό της. Σύμφωνα με την έκθεση 2018-2019 από το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Καρκίνου, αν και η ανασυγκρότηση του μαστού είναι πιθανή μετά από αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης, μόνο οι μισές από τις 20.000 γυναίκες που έχουν μαστεκτομή κάθε χρόνο επιλέγουν να κάνουν χειρουργική επέμβαση ανασυγκρότησης .

Αντίθετα, όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν τατουάζ σε αυτήν την περιοχή αντί να κάνουν χειρουργική επέμβαση ανασυγκρότησης. Λουλούδια, αφηρημένα σχέδια ή πραγματικά σύμβολα, η επιλογή μοτίβου ή σχεδίου είναι μοναδική και αποκλειστικά η επιλογή της γυναίκας.

Ορισμένες γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανασυγκρότησης μαστού αποφάσισαν επίσης να μεταμορφώσουν το στήθος τους προσθέτοντας τατουάζ. Αυτά τα καλλιτεχνικά σχέδια βοηθούν στην κάλυψη των ουλών τους , αλλά και τονίζουν την περιοχή του στήθους τους με έναν πιο μοναδικό τρόπο.

Δημιουργία τρισδιάστατης χρωστικής areola
Η φυσική και ψυχολογική ανοικοδόμηση που ακολουθεί τον καρκίνο του μαστού είναι μοναδική για κάθε γυναίκα. Προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο του σώματός τους , μερικές γυναίκες επιλέγουν ακόμη και την τρισδιάστατη μελάγχρωση για να αναδημιουργήσουν τα isola τους.

Για πολλές γυναίκες, αυτό το ουσιαστικό βήμα έρχεται με κόστος που μερικές απλώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Γι ‘αυτό, για ολόκληρο το Pink Οκτώβριο, ορισμένες εταιρείες, όπως η MAUD Dermo-Esthetic στη Γαλλία, έχουν κάνει τις υπηρεσίες areola του μαστού τους δωρεάν για γυναίκες που έχουν υποστεί καρκίνο του μαστού, ώστε να μπορούν να υποβληθούν σε αυτήν την τελική διαδικασία στην ανακατασκευή του μαστού.

Δες ΕΔΩ το βίντεο με τις εικόνες!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)