Δεν φαντάζεστε πότε θα λειτουργήσει το μετρό στον Πειραιά

Η λειτουργεια τυου Μετρό στον Πειραιά αναβάλετε για μια ακόμη φορά, ταλαιπωρίας συνέχεια στο κυκλοφοριακό

Μετά από τους (και προεκλογικούς) πανηγυρισμούς για την ολοκλήρωση των σταθμών και των γραμμών του Μετρό στην Αγία Ελεούσα, Κορυδαλλό (πλ. Ελευθερίας) και Νίκαια (Αγ. Νικόλαο), έρχεται να ανακοινωθεί νέα καθυστέρηση στην παράδοση τους. Τσάμπα οι “δεκάρικοι” λόγοι και οι φανφάρες των Γκορτζαίων και των Γκρουεζέων της Πολιτείας,. Βάζω στοίχημα πως σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν και τα της συμπρωτεύουσας ανάλογα νέα.

Οι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά θα παραδοθούν στην κυκλοφορία το 2020, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι βασικές εκκρεμότητες οι οποίες καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των τριών πρώτων σταθμών είναι οι εξής:

  • Δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα σύστημα τηλεδιοίκησης, δίχως το οποίο δεν μπορούν να γίνουν δοκιμαστικά δρομολόγια. Η καθυστέρηση στην εγκατάσταση του συστήματος με το ακρωνύμιο BACS (Building Automation Control System) οφείλεται σε δικαστική εμπλοκή.
  • Δεν έχει εγκατασταθεί σύστημα (TETRA) για την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών και των ηλεκτροδηγών των συρμών.
  • Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προκειμένου να εγκατασταθούν πύλες και αυτόματα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων (ΑΜΕΚ) στους σταθμούς, στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Written by ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Είμαι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας ενώ έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας την οποία και πραγματικά λατρεύω. Θεωρώ ότι μια εικόνα όντως ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και προτιμώ να μιλάνε οι φωτογραφίες μου για εμένα. Αγαπώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και λατρεύω την δυνατή μουσική.