Covid-19: Τι δηλώνουν όσοι έχουν νοσήσει-Ποια τα μακρά και επίπονα συμπτώματα καθώς και οι συνέπειες μετά την ίωση!

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγωνίζονται με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19. Το NHS δηλώνει ότι το μακρύ COVID, ή το σύνδρομο μετά το COVID-19, είναι όταν εκείνοι που έχουν μολυνθεί από τον ιό , συνεχίστε να ζείτε με τα συμπτώματα εβδομάδες μετά την εξαφάνισή τους….. Μια πρόσφατη μελέτη που διενήργησε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) , διαπίστωσε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πληγεί από το μακρύ COVID.

Η μελέτη
Το ONS διενήργησε αυτήν τη μελέτη για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων που έληξε στις 6 Μαρτίου, και σύμφωνα με τα ευρήματά τους, εκτιμάται ότι 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βιώσει μακρό COVID για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη μόλυνση. Η έρευνα βασίστηκε σε αυτοαναφερόμενα συμπτώματα .

Ζητήθηκε από τους ανθρώπους να εξηγήσουν τα συμπτώματα που θα μπορούσαν μόνο να προκαλούνται ειδικά από το COVID και από όλα τα αυτοαναφερόμενα συμπτώματα, η κόπωση, ο βήχας, οι πονοκέφαλοι και ο μυϊκός πόνος ήταν τα πιο συνηθισμένα.

Το ONS υπολόγισε περαιτέρω ότι περισσότερα από 674.000 άτομα είχαν συμπτώματα που επηρέασαν την καθημερινή ζωή και τη ρουτίνα τους.

Οι στατιστικολόγοι του ONS σχολίασαν:

Εκτιμάται ότι 674.000 άτομα ανέφεραν ότι τα συμπτώματά τους επηρέασαν αρνητικά την ικανότητά τους να αναλαμβάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τα άτομα που έχουν θετικά αποτελέσματα για το COVID-19 έχουν περίπου οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν παρατεταμένα συμπτώματα από ότι παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό.

Το ONS υποστηρίζει ότι αυτές οι τρέχουσες στατιστικές είναι πειραματικές και δοκιμάζονται περαιτέρω. Ωστόσο, τα ευρήματά τους θα πρέπει να ληφθούν ως προειδοποιητικό σημάδι .

Λήψη δράσης
Τον Ιανουάριο του 2021, η βουλευτής Layla Moran ξεκίνησε αυτήν τη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων , προτρέποντας την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη αυτό το ζήτημα. Τότε ήταν περίπου 300.000 άνθρωποι που ζούσαν με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και τώρα ο αριθμός αυξήθηκε επικίνδυνα. Ο Moran επεσήμανε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που αγωνίζονται με μακρά COVID ήταν εργαζόμενοι NHS πρώτης γραμμής . Αυτή, μαζί με 65 άλλους MPS, ζητούν να χαρακτηριστεί επίσημα αυτό το φαινόμενο ως επαγγελματική ασθένεια .

Είναι οι πραγματικοί ήρωες της πανδημίας και, δυστυχώς, πολλοί έχουν αναπτύξει τις εξουθενωτικές συνέπειες του μακρού Covid, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία πλήρους απασχόλησης.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα εγκαταλείψει τώρα ή ποτέ.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου