Covid-19: Πόσο είναι το διάστημα που θα πρέπει να μείνεις σε καραντίνα εάν κολλήσεις-Τι δεν μας έχουν πει!

Για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα lockdown από τα μέσα Μαρτίου. Με πολλές χώρες να εφαρμόζουν πολύ αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση και την απομόνωση ως εργαλεία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού COVID-19.

Ωστόσο, παρά το lockdown, οι άνθρωποι αρχίζουν να αποθαρρύνονται καθώς συνεχίζουν να βλέπουν αύξηση σε περιπτώσεις κοροναϊών.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού συνεχίζει να αυξάνεται και η απειλή του lockdown που συνεχίζεται μετά την περίοδο των τριών εβδομάδων κυριαρχεί στο κεφάλι μας, αφήνουμε να αντιμετωπίσουμε μια τρομακτική ερώτηση. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε πραγματικά να ζήσουμε έτσι;

Η πανδημία που είναι ο κορωναϊός COVID-19 συνεχίζει να καταστρέφει καθώς προχωράμε σε δυνητικά πιο επικίνδυνες εποχές Ενώ για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το lockdown ισχύει για πάνω από δύο εβδομάδες, υπάρχει η γνώση στο πίσω μέρος όλων των κεφαλών μας ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης των πραγμάτων, το lockdown πρέπει να συνεχιστεί για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ο ιός. Αλλά πόσο καιρό θα είναι σε θέση οι άνθρωποι να μην μπορούν να κάνουν τα πράγματα που θέλουν να κάνουν;

Για εκείνους τους ανθρώπους που είναι αρκετά τυχεροί που έχουν αυλή, χώρο για υπαίθριες δραστηριότητες ή ακόμη και πισίνες, ο ζεστός καιρός είναι ευπρόσδεκτος και το lockdown μπορεί να μην επηρεάσει την ικανότητά τους να απολαύσουν λίγο καθαρό αέρα και την ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό επίτροπο του Derbyshire, Hardyal Dhindsa, η «κόπωση απομόνωσης» αποτελεί πολύ πραγματική απειλή για το κλείδωμα και θα συνεχίσει να το κάνει ειδικά εάν η περίοδος lockdown παραταθεί πέραν της αρχικής προβολής των 3 εβδομάδων.

Ακριβώς αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά τις εντολές του Ηνωμένου Βασιλείου να παραμείνει σε lockdown και οι κάτοικοι να βγαίνουν έξω μόνο για είδη πρώτης ανάγκης ή για άσκηση, πολλοί από τους κατοίκους του Λονδίνου είδαν έξω σε πάρκα σε μεγάλες ομάδες, κάνοντας ηλιοθεραπεία και φαινομενικά δεν έπαιρναν σοβαρά τις πρακτικές lockdown και κοινωνικής απόστασης.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Το πάρκο Brockwell του Λονδίνου είδε περισσότερους από 3.000 επισκέπτες το Σάββατο, 4 Απριλίου παρά τις εντολές της κυβέρνησης να παραμείνει μέσα. Με πολλές συγκεντρώσεις σε μεγάλες ομάδες ή απλά ηλιοθεραπεία. Ως αποτέλεσμα, το πάρκο έκλεισε για να αποτρέψει το κοινό από το να βγεί έξω. Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι πράξεις των λίγων μπορεί να κάνουν τους υπόλοιπους να παραμείνουν στο κλείδωμα περισσότερο από όσο θα θέλαμε.

Οι αρχές φοβούνται ότι η επιβολή αυτών των νέων κανονισμών θα γίνει δυσκολότερη μόνο τις επόμενες εβδομάδες καθώς ο καιρός συνεχίζει να βελτιώνεται και το κοινό αναγκάζεται να παραμείνει σε εσωτερικούς χώρους περισσότερο από ό, τι περίμενα αρχικά. Αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται αναπόφευκτο καθώς το ποσοστό μόλυνσης δεν φαίνεται να έχει μειωθεί, στο Ηνωμένο Βασίλειο ούτε σε παγκόσμια κλίμακα.

Εάν θέλουμε να ελέγξουμε αυτόν τον ιό και να επιστρέψουμε στην καθημερινή μας ζωή όπως το γνωρίζαμε, θα χρειαστεί η προσπάθεια του παγκόσμιου πληθυσμού να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης αυτού του θανατηφόρου ιού. Γι ‘αυτό να είστε ασφαλείς και #stayhome.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου