Covid-19: Ποιο νέο σύμπτωμα αντιμετωπίζουν οι νοσούντες!

Εάν έχετε βρεθεί να χάνετε περισσότερα μαλλιά από το κανονικό, μην πανικοβληθείτε, το άγχος μπορεί να το επιδεινώσει. Αν έχετε βουρτσίσει ποτέ τα μαλλιά σας και έχετε παρατηρήσει μια τούφα να πέφτει στο πάτωμα, δεν θα είστε ο πρώτος. Και, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι χάνουν πολύ περισσότερα μαλλιά από το κανονικό.

Γιατί χάνουμε περισσότερα μαλλιά;
Κατά μέσο όρο χάνουμε 100 τρίχες την ημέρα, κάτι που μπορεί να μοιάζει πολύ περισσότερο όταν δεν το έχουμε βουρτσίσει για μέρες. Αλλά οι ανησυχίες για την απώλεια μαλλιών μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε άγχος εμμονής. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ φυσιολογικό να χάνετε περισσότερα μαλλιά από το συνηθισμένο και υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, συμπεριλαμβανομένου του κλειδώματος και όλων των στρες που συνοδεύουν. Η Eva Proudman, Κορυφαίος Ανεξάρτητος Τριχολόγος και Εμπειρογνώμονας Μαλλιών στο Absolute Collagen μίλησε με την Tyla, εξηγώντας τι μπορεί να προκαλεί την τριχόπτωση μας .

Ο Proudman αποκάλυψε ότι οικονομικά ζητήματα, προβλήματα ύπνου και πολλά άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας που μπορούν να συμβάλουν στο κλείδωμα μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά μας:

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να προκληθεί από πολλούς υποκείμενους παράγοντες όπως το άγχος, η διατροφή, η ασθένεια και εάν το σώμα στερείται βιταμινών, μετάλλων ή αμινοξέων. Ωστόσο, τα μαλλιά είναι ευαίσθητα τόσο στις συναισθηματικές όσο και στις περιβαλλοντικές αλλαγές, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε περισσότερα άτομα να αντιμετωπίζουν απώλεια μαλλιών κατά το κλείδωμα.

Ο Proudman συνέχισε να αποκαλύπτει ότι η απώλεια ρουτίνας που έρχεται με την εργασία από το σπίτι, περνώντας περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και έλλειψη προσοχής στις ρουτίνες φροντίδας μαλλιών μας μπορεί επίσης να προκαλέσει την πτώση των μαλλιών μας με ταχύτερο ρυθμό από το κανονικό:

Τα μαλλιά είναι ένα γρήγορο πεινασμένο κύτταρο που πεινάει τη διατροφή και όταν δεν ταΐζουμε στο σώμα και το μυαλό μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών.
Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή κατά το κλείδωμα;
Η εμπειρία της τριχόπτωσης μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός, αλλά ακόμη και κατά το κλείδωμα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας χαρούμενα και υγιή.

1. Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση

Η διατήρηση μιας ρουτίνας με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιών μαλλιών. Επίσης, μια δίαιτα που δεν έχει τη ζωτική θρεπτική ουσία, την πρωτεΐνη, μπορεί να κάνει τις κλειδαριές σας να γίνουν εύθραυστες και αδύναμες.

2. Αφήστε τη θερμότητα και επιλέξτε απλώς το βούρτσισμα των μαλλιών σας

Το Lockdown είναι επίσης η τέλεια ευκαιρία για χρήση λιγότερων προϊόντων θερμότητας και στυλ στις κλειδαριές σας. Όταν περνάτε όλη μέρα μέσα, αρκεί να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας. Αυτή η καθημερινή πρακτική βοηθά στη διανομή λαδιών από τις ρίζες σας και μπορεί να δώσει διέγερση στο τριχωτό της κεφαλής.

3. Δοκιμάστε μια θεραπεία με το τριχωτό της κεφαλής

Διαφορετικά, εάν είναι η διέγερση που ακολουθείτε, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε θεραπείες όπως μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό παρέχει αυξημένη κυκλοφορία που προκαλεί περισσότερη ποσότητα οξυγόνου και ζωτικών θρεπτικών ουσιών για την υγιή παραγωγή μαλλιών.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου