Covid-19 και εργασία στο σπίτι: Έτσι θα προστατευθείς από το blue light!

Είτε πρόκειται για το μπλε φως του φορητού υπολογιστή, του tablet ή του τηλεφώνου σας, δεν έχουν ενημερωθεί αρκετά άτομα για τις βλαβερές επιπτώσεις αυτών των ακτίνων στο δέρμα κάποιου. Εάν η πανδημία σας έχει αναγκάσει τώρα να εργαστείτε από το σπίτι στον φορητό υπολογιστή σας , ή ακόμα και αν έχετε βρεθεί πάντα να εργάζεστε εξ αποστάσεως, όπως συχνά κάνουν οι ψηφιακοί νομάδες , θα πρέπει πιθανώς να γνωρίζετε ότι τα μάτια σας δεν είναι τα μόνα που πάσχουν από μπλε φως .

Οι καταστροφικές επιπτώσεις του μπλε φωτός
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά το ορατό φως υψηλής ενέργειας, γνωστό και ως φως HEV, μπορεί να είναι τόσο βλαβερό για το δέρμα όσο και τα επιβλαβή αποτελέσματα που προκαλούνται από το φως UVA και UVB. Το φως HEV βρίσκεται στις οθόνες τεχνολογικών συσκευών που ορισμένες μελέτες έχουν αναφέρει ότι είναι πιο επιζήμια από το φως που εκπέμπεται από τον ήλιο.

blue light, blue light glasses, blue light γυαλιά, blue light glasses ελλάδα, blue light filter, blue light blockingglesses, blue light γυαλιά οράσεως, blue light mati mati, blue light glasses amazon, blue light

Λοιπόν, ποιες είναι ακριβώς οι αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα; Λοιπόν, για αρχάριους πρέπει να γνωρίζετε ότι το ορατό φως υψηλής ενέργειας, καθώς και το υπέρυθρο φως (πιο γνωστό ως φωτογραφικό φως) είναι πολύ ευνοϊκό για την πρόωρη γήρανση και τη βλάβη του δέρματος .

Έτσι, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν βρεθείτε σε μια ατελείωτη μαύρη τρύπα του Instagram που κυλά τη νύχτα πριν κοιμηθείτε. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς –και ακόμη καλύτερα– να την αποτρέψουν πριν συμβεί .

blue light, blue light glasses, blue light γυαλιά, blue light glasses ελλάδα, blue light filter, blue light blockingglesses, blue light γυαλιά οράσεως, blue light mati mati, blue light glasses amazon, blue light

Σε ποια προϊόντα πρέπει να επενδύσετε;

Το πρώτο προϊόν που θα συνιστούσαμε είναι να εξετάσουμε μια αντηλιακή οθόνη που είναι επίσης αποτελεσματική έναντι του μπλε φωτός. Η φόρμουλα χωρίς λάδι Goop είναι γεμάτη με εκχύλισμα κόκκινων φυκών που έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει το φαινόμενο του μπλε φωτός. Και ως πρόσθετο μπόνους, διπλασιάζεται επίσης ως ένα αστάρι που συγκρατεί το μακιγιάζ !

Το Volition’s Screen Time Hydra Mist έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποκλείει τις επιβλαβείς ακτίνες που εκπέμπονται από όλες τις συσκευές. Με το εκχύλισμα Marigold που προστατεύει το μπλε φως της επιδερμίδας σας , ελαχιστοποιεί επίσης την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

blue light, blue light glasses, blue light γυαλιά, blue light glasses ελλάδα, blue light filter, blue light blockingglesses, blue light γυαλιά οράσεως, blue light mati mati, blue light glasses amazon, blue light

Τέλος, σας προτείνουμε να επενδύσετε σε ένα αστάρι ποιότητας που θα σας προστατεύει επίσης από τα σκληρά φώτα των πολλών συσκευών σας. Αυτό ειδικότερα, από το Make, στοχεύει στο περιβαλλοντικό στρες και τη φθορά του δέρματος που σχετίζεται με το φως, ενώ παράλληλα παρέχει προστασία κατά της γήρανσης.

Αυτό το θαυματουργό λάδι θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας ενάντια στον covid-19!

Το λάδι συκωτιού γάδου θεωρείται εξαιρετικό για την υγεία με περισσότερους από έναν τρόπους! Αποδεικνύεται ότι αυτή η παλιά θεραπεία θα μπορούσε επίσης να είναι αποτελεσματική έναντι του SARS-CoV-2. Η Νορβηγία αποφάσισε να δοκιμάσει αυτήν την υπόθεση και να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις του ελαίου του γάδου στο Covid-19….

Μια ευρεία μελέτη
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο αναζητά περίπου 70.000 εθελοντές για να συμμετάσχουν σε μια τεράστια κλινική μελέτη για το λάδι του ήπατος γάδου και τον κοροναϊό .

Σε αυτήν τη χώρα με 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερευνητική προσπάθεια και μία από τις μεγαλύτερες κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στη Νορβηγία, ένας από τους κύριους παραγωγούς αυτού του πολύτιμου ελαίου του οποίου τα οφέλη για την υγεία έχουν αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες .

Αυτή η νέα μελέτη είναι το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης, της Koronastudie, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Αφού ζήτησαν από 150.000 άτομα να απαντήσουν σε ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειές τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι τακτικοί καταναλωτές λαδιού από συκώτι γάδου είναι λιγότερο συχνά μολυσμένοι με τον κοροναϊό .

Ένα λάδι πλούσιο σε βιταμίνη D
Θα μπορούσε αυτό το θαυματουργό λάδι να χρησιμοποιηθεί προληπτικά ; «Η διαφορά δεν είναι αστρονομική, αλλά αρκετά σημαντική για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά», εξηγεί η Arne Soraas, γιατρός και ερευνητής στο Τμήμα Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο.

Και αυτό το αποτέλεσμα δεν εξέπληξε πραγματικά τους ερευνητές! Το λάδι του συκωτιού γάδου είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη D , η σημασία του οποίου έχει ήδη αναγνωρίσει στην πρόληψη λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος .

Στην πραγματικότητα, «τουλάχιστον ένας στους πέντε Νορβηγούς το τρώει κάθε μέρα», εξηγεί η Arne Soraas. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η Νορβηγία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που επηρεάζονται λιγότερο από τον κοροναϊό.

Είναι μάλλον λίγο νωρίς για να πούμε, αλλά η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι μια από τις οδούς που διερευνούνται από ερευνητές σε όλο τον κόσμο για να κατανοήσουν ορισμένες προθέσεις για την ανάπτυξη σοβαρών μορφών της νόσου .

Αρκετά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο έχουν δώσει βιταμίνη D σε άρρωστα άτομα και, σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, αυτό φαίνεται να ήταν ευεργετικό . Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένουν με ανυπομονησία.

Εδώ είναι μερικοί άλλοι τρόποι για να πάρετε την πρόσληψη βιταμίνης D χωρίς να φύγετε από το σπίτι, γιατί, καλά … κλείδωμα.

Το ”να περνάς” καλά και μόνος σου στην πανδημία βοηθάει στην αντιμετώπιση του covid-19! Μάθε γιατί…

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η απόλαυση κάποιου «μοναχικού χρόνου» μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ χρήσιμη για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Η σεξοuαλική διέγεpση και ο οpγασμός αυξάνουν τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα και αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις…

Αuνανισμός για την καταπολέμηση λοιμώξεων
Μια βρετανική γιατρός με την ονομασία Jennifer Landam πήρε πρόσφατη συνέντευξη από το The Sun , κατά τη διάρκεια της οποίας ενθάρρυνε τον αuνανισμό , δηλώνοντας ότι αυτή η πρακτική ενισχύει τα φυσικά μας εμπόδια και ότι θα ήταν κρίμα να μην το κάνουμε, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας κοροναϊού.

Ωστόσο, μην κάνετε κανένα λάθος, η τήρηση και η συμμόρφωση με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και άλλα μέτρα ασφαλείας που καθορίζονται από την κυβέρνηση θα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη σύλληψη του COVID-19.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεν στη Γερμανία επιβεβαίωσαν επίσης αυτά που είπε η Δρ Jennifer Landam και πραγματοποίησαν ακόμη μια μελέτη κατά την οποία εξέτασαν αρκετές περιπτώσεις. Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος κλήθηκαν να αuνανιστούν και τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι αυτή η μοναχική απόλαυση μπορεί πράγματι να είναι χρήσιμη για την αύξηση των επιπέδων των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα.

Ο θετικός αντίκτυπος της σεξοuαλικής διέγεpσης
Η γυναικολόγος Sarah Welsh εξήγησε το μετρό:

Οι οpγασμοί, είτε μέσω σεξοuαλικής επαφής είτε με αuνανισμό, προκαλούν αύξηση των επιπέδων της αδρεναλίνης και άλλων ανοσοκυττάρων εντός της κυκλοφορίας του αίματος, υποδεικνύοντας τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η σεξοuαλική διέγεpση στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Φυσικά, τα οφέλη που σχετίζονται με τον οpγασμό υπερβαίνουν απλώς την αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα σας. Το να έχετε έναν οpγασμό είναι ένας καλός τρόπος για να καταστρέψετε τον ιό και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ευκολότερα .

Όταν ερχόμαστε σε οpγασμό, το σώμα σας απελευθερώνει μια ενδορφίνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη και μια ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη , και οι δύο συμβάλλουν στη γενική σας ευημερία.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)