COVID-19: Εδώ πρέπει να καθίσεις σε ένα εστιατόριο για να αποφύγεις να κολλήσεις τον ιό!

Σύμφωνα με μια μελέτη, όταν βγαίνεις για φαγητό σε ένα εστιατόριο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο τραπέζι που πρέπει να αποφεύγεται. Όπου κάθεστε στο τραπέζι σε ένα εστιατόριο μπορεί να έχουν συνέπειες για την υγεία σας. Τουλάχιστον αυτό δείχνει μια ιαπωνική μελέτη που έγινε σε εστιατόρια και η μόλυνση από κοροναϊούς…. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Forbes , δείχνει ότι είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα κάθισμα από το άλλο όταν γευματίζετε.

Αν και τα μπαρ και τα εστιατόρια έχουν τιμωρηθεί σημαντικά από την εμφάνιση του ιού, αυτά τα ιδρύματα τείνουν επίσης να κατηγορούνται για την ενεργή κυκλοφορία του κοροναϊού . Οι Ιάπωνες ερευνητές αποφάσισαν να ανακαλύψουν ποιο σημείο στο τραπέζι ήταν πιθανώς το πιο ριψοκίνδυνο όταν πρόκειται για τον ιό.

Σύμφωνα με τον Fugaku, τον γρηγορότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο, ένα σημείο στο τραπέζι δεν είναι όπως το υπόλοιπο. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κόμπε μοντελοποίησαν τη διάδοση του ιού κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Σε αυτήν την προσομοίωση, η οποία μπορεί να δει κανείς στο βίντεο στην κορυφή του άρθρου , φαίνεται η εκπομπή σωματιδίων όταν 4 άτομα βρίσκονται σε ένα τραπέζι χωρίς μάσκες.

Πώς εξαπλώνεται ο ιός σε ένα τραπέζι;
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξηγεί:

Όταν τα άτομα με Covid-19 βήχουν, φτερνίζονται, τραγουδούν, μιλούν ή αναπνέουν παράγουν αναπνευστικά σταγονίδια.

Έτσι, όταν ένα μολυσμένο άτομο μιλά στους ανθρώπους γύρω του, απελευθερώνει σταγονίδια μολυσμένα με το Covid-19. Όποιος κάθεται απέναντι από το μολυσμένο άτομο λαμβάνει έως και τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά τα σταγονίδια από το άτομο που κάθεται διαγώνια .

Ωστόσο, δεν είναι αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο , αλλά ο άμεσος γείτονας . Στην πραγματικότητα, όταν ένα άτομο μολυνθεί και γυρίζει το κεφάλι του στη μία πλευρά, ο γείτονας είναι 5 φορές πιο εκτεθειμένος στη μόλυνση από το άτομο που βρίσκεται απέναντι από το ηχείο. Όπως θα έχετε καταλάβει, το σημείο που πρέπει να αποφύγετε σε ένα τραπέζι είναι αυτό δίπλα στο μολυσμένο άτομο.

Ακόμα σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή Fugaku, ένα υγρό περιβάλλον επιβραδύνει την κίνηση των σταγονιδίων. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, είναι προτιμότερο να κάνετε κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο που χρησιμοποιεί υγραντήρες.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου