Covid-19: Χάρτης που δείχνει πόσες περιπτώσεις COVID υπάρχουν στην περιοχή σας-Είναι πραγματικά κόκκινη η Αττική;

Θέλετε να μάθετε πώς επηρεάζει ο κοραναϊός τη γειτονιά σας; Τώρα μπορείτε να ελέγξετε με αυτόν τον διαδραστικό χάρτη. Στις 26 Ιανουαρίου περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω κοροναϊού , σχεδόν ένα ολόκληρο έτος μετά τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε:

Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τη θλίψη που περιέχεται σε αυτό το ζοφερό στατιστικό: τα χρόνια της ζωής που χάθηκαν, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις δεν παρευρέθηκαν και για τόσους πολλούς συγγενείς η χαμένη ευκαιρία να πω ακόμη και αντίο.
Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα νέα, καθώς 6,8 εκατομμύρια άλλοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στο πρώτο τους τρύπημα. Και, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ορισμένες περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρούν αργή πτώση των περιπτώσεων COVID. Το Λονδίνο, ειδικότερα, έχει δει τα χαμηλότερα ποσοστά κοροναϊών από πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τη Δημόσια Υγεία Αγγλία δείχνουν ότι το κλείδωμα που τέθηκε σε εφαρμογή στις 6 Ιανουαρίου ενδέχεται τελικά να αρχίσει να έχει αντίκτυπο.

Πώς αυτό επηρεάζει την περιοχή σας;
Το κλείδωμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά όταν πρόκειται να βγείτε για παντοπωλεία ή να τρέξετε, πολλοί εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό.

Ευτυχώς, η κυβέρνηση κυκλοφόρησε τώρα έναν διαδραστικό χάρτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δει πόσες περιπτώσεις κοροναϊών υπάρχουν στην περιοχή σας.

Ο χάρτης εμφανίζει εβδομαδιαία δεδομένα για τις τοπικές περιοχές που ενημερώνονται καθημερινά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη εβδομάδα και να εισαγάγετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα στη γραμμή αναζήτησης. Ωστόσο, για μικρότερες περιοχές με λιγότερες από τρεις περιπτώσεις, τα δεδομένα δεν θα εμφανίζονται στον χάρτη για την προστασία της ταυτότητας αυτών που επηρεάζονται.

Μόλις εισαγάγετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα στον χάρτη, θα μπορείτε να δείτε πόσες περιπτώσεις υπήρχαν στην περιοχή σας εντός της επιλεγμένης χρονικής περιόδου των επτά ημερών, καθώς και εάν ο αριθμός των περιπτώσεων είχε αυξηθεί ή μειωθεί από την εβδομάδα πριν. Ο χάρτης δείχνει επίσης το κυλιόμενο ποσοστό κοροναϊού ανά 100.000 άτομα για την περιοχή που έχετε επιλέξει και το συγκρίνει επίσης με το μέσο ποσοστό περιπτώσεων κοροναϊών στην Αγγλία.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς, τότε μπορείτε επίσης να επιλέξετε «δείτε περισσότερα δεδομένα» που θα σας δείξουν πόσες εξετάσεις COVID για την περιοχή σας, καθώς και τα ποσοστά θανάτου του κοροναϊού και τον αριθμό των ατόμων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Η καινούργια μετάλλαξη που όλοι τρέμουν και κατακλύζει την Αγγλία!

Ορισμένες πρόσφατες περιπτώσεις που αφορούσαν μεταλλαγμένο στέλεχος COVID εντοπίστηκαν σε γυναικείο νοσοκομείο στο Λίβερπουλ .Έρευνες έχουν ξεκινήσει στο Λίβερπουλ μετά από ένα σύμπλεγμα περιπτώσεων COVID-19 που υποστηρίζουν μια νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ.

Αυτό είναι ένα άλλο νέο στέλεχος;
Η Δημόσια Υγεία Αγγλία εντόπισε ότι το σύμπλεγμα περιπτώσεων δείχνει τη μετάλλαξη E484K που υπάρχει τόσο στα στελέχη του ιού της Βραζιλίας όσο και στη Νότια Αφρική.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Ωστόσο, παρά τις νέες συστάδες που δείχνουν μια μετάλλαξη παρόμοια με άλλα στελέχη κοραναϊού, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας είχε τονίσει ότι οι περιπτώσεις του Λίβερπουλ δεν είναι ενδεικτικές για ένα νέο στέλεχοςαλλά αντ ‘αυτού απλώς μια μετάλλαξη μιας προηγούμενης ταυτοποίησης. Ο Δρ Will Welfare, Αναπληρωτής Διευθυντής Προστασίας Υγείας στη Δημόσια Υγεία Αγγλία North West ανταποκρίθηκε στο ζήτημα, προτρέποντας τους κατοίκους να ακολουθήσουν βασικές προφυλάξεις ασφαλείας:

Αυτήν τη στιγμή ερευνούμε ένα σύνολο υποθέσεων στο Λίβερπουλ COVID-19. Όλες οι περιπτώσεις συνδέονται και διεξάγονται περαιτέρω έρευνες γονιδιώματος και δημόσιας υγείας. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού είναι να ακολουθήσετε τα βασικά μέτρα – πλύνετε τα χέρια μας, φορέστε ένα κάλυμμα προσώπου και κρατήστε την απόσταση μας από τους άλλους. Ενώ στο κλείδωμα, είναι σημαντικό να μείνουμε επίσης στο σπίτι όπου είναι δυνατόν.
Πώς μπήκε η μετάλλαξη στο Λίβερπουλ;
Είναι κατανοητό ότι οι περιπτώσεις τουΗ μετάλλαξη COVID που συνδέεται με το Ίδρυμα Ιδρύματος Νοσοκομείου Γυναικών του Λίβερπουλ εντοπίστηκε μετά από μια ομάδα εργαζομένων του NHS σε μια κηδεία στην πόλη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδεχομένως επηρεασμένοι έχουν ειδοποιηθεί από το ίχνος επαφής και τώρα αυτοαπομονώνονται. Έχει επιβεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοι του NHS δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους έως ότου λήξει η μολυσματική περίοδος τους.

Το νοσοκομείο έχει επίσης διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάποιος από τους ασθενείς έχει επηρεαστεί από το σύμπλεγμα.

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα