Χρήστος Βαλαβανίδης: Η επιστροφή του στο σανίδι

Ο καταξιωμένος ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης επιστρέφει από Νοέμβριο στο θεατρικό σανίδι και συγκεκριμένα στο Μικρό Άνεσις, ενσαρκώνοντας έναν ρόλο πρόκληση τον κεντρικό ήρωα της σπουδαίας παρακαταθήκης του Άντον Τσέχωφ «Κύκνειο Άσμα».

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης «ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ» υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, με σκηνογράφο/ενδυματολόγο την Μαρία Φιλίππου, σχεδιαστή φωτισμών τον Αργύρη Θέο, μουσικοσυνθέτη τον Γιάννη Οικονόμου και κινησιολόγο την Χριστίνα Φωτεινάκη, σε παραγωγή της A PRIORI. Δίπλα στον Χρήστο
Βαλαβανίδη ο ανερχόμενος ηθοποιός Χρήστος Σωνάκης.
Το ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ μέσα από το επίπονο, μα ταυτόχρονα λυτρωτικό ταξίδι του κεντρικού του ήρωα έρχεται να αποκαλύψει στους θεατές, βίαια μα και τρυφερά, με χιούμορ μα και με συγκίνηση, το αληθινό νόημα της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, έχοντας ως κεντρική ιδέα την συνθήκη του Τσέχωφ στο «Κύκνειο Άσμα», φέρνει τους θεατές μία νύχτα σε ένα άδειο και σκοτεινό θέατρο, όπου συναντάνε τον Ηθοποιό μετά το τέλος της παράστασής του, κατά την οποία υποδύεται τον Βασιλιά Ληρ. Το «Κύκνειο Άσμα» του Τσέχωφ, το οποίο γράφτηκε το 1887, πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του διηγήματός του «Ο Κάλχας».

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών χθες οργανώθηκε η κοινωνική κουζίνα από τη 1μμ έως 4μμ στην οδό Κάνιγγος 33 (γραφεία Σ.Ε.Η.) και προσφέρθηκε φρέσκο, μαγειρεμένο φαγητό στα μέλη που το έχουν ανάγκη. Εκεί βρέθηκαν για να βοηθήσουν ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης με την Ασπασία Κράλλη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Ζαχαρίας Ρόχας και άλλοι.

Τα γεύματα αγάπης διοργανώθηκαν σε συνεργασία του Σ.Ε.Η. με τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Εργαζομένων στο χώρο του χορού και της Ομάδας Αλληλεγγύης των Support Art Workers και μαγειρεύτηκαν από τη συλλογική κουζίνα El Chef.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Η. αποκάλυψε πως γίνονται συνεχώς δράσεις για την ενίσχυση των ηθοποιών που έχουν ανάγκη και θα συνεχιστούν και με νέα γεύματα αγάπης, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες.

iciao.gr

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία