Χριστίνα Ωνάση: Το υπέροχο καλοκαίρι του 1979 στον Σκορπιό με τους φίλους της

Η Χριστίνα Ωνάση κάλεσε αγαπημένους φίλους της στον Σκορπιό το καλοκαίρι του 1979 προκειμένου να περάσουν μέρος των διακοπών τους και ο Τύπος της εποχής τους… κατασκόπευσε!

Στον επίγειο παράδεισο της Χριστίνας Ωνάση βρέθηκαν το 1979 κοντινοί της φίλοι. Ανάμεσά τους η Μαρίνα Τσομπλεκτσόγλου και η Φλοράνς Γκρεντά. Όλοι απόλαυσαν τη φιλοξενία της «χρυσής» κληρονόμου όπως και το μαγευτικό τοπίο του Σκορπιού. Και φυσικά, τις ανέσεις των πολυτελών εγκαταστάσεων στο νησί.

Ήταν μία όμορφη περίοδος για την οικοδέσποινα και τους φίλους της, οι οποίοι πέρασαν ευχάριστες και χαρούμενες στιγμές.

Οι εφημερίδες της εποχής φιλοξενούσαν εκτενή ρεπορτάζ για την Ωνάση και τους εκλεκτούς καλεσμένους της, ενώ είχαν εξασφαλίσει και φωτογραφικό υλικό. 

Μεταξύ άλλων, περιέγραφαν πώς περνούσαν τις ημέρες τους. Με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα, έπειτα από το ξύπνημα -που συνήθως ήταν αργά- πήγαιναν στην ταβέρνα στην πλαζ για φαγητό. Η πλαζ διέθετε καμπίνες για το μπάνιο, μικρή κουζίνα, ψυγείο και κρεβάτια για τη μεσημεριανή ανάπαυση.

Σε ό,τι αφορά το φαγητό, επρόκειτο για γεύσεις από την ελληνική κουζίνα. Όλοι συνόδευαν τα πιάτα τους με ούζο. Μοναδική εξαίρεση αποτελούσε η οικοδέσποινα. Εκείνη προτιμούσε την κόκα κόλα επειδή ήθελε να κρατήσει τη γραμμή της, χωρίς ωστόσο πάντα να το καταφέρνει.

Το απόγευμα έκανε θαλάσσιο σκι μαζί με άλλους παραθεριστές που έβλεπαν τον γύρο του Σκορπιού ως τουριστική ατραξιόν. Αυτό βέβαια, μπορούσε να το κάνει ο καθένας. Ωστόσο, αν κάποιος ήθελε να αποβιβαστεί στον Σκορπιό, χρειαζόταν απαραίτητα ειδική άδεια.

Το βράδυ, άπαντες δειπνούσαν στη φωταγωγημένη ταράτσα. Η Ωνάση ήταν συνήθως ξυπόλητη. Δεν πήγαινε για ύπνο αν πρώτα δεν έκανε τη βόλτα της με το Γιούρι, το μικρό κόκερ, που αποτέλεσε δώρο του Σεργκέι Καούζοφ, του τρίτου συζύγου της.

Παρότι βρισκόταν σε διακοπές, η ισόβια πρόεδρος των επιχειρήσεων του πατέρα της Αριστοτέλη και της αυτοκρατορίας, που τότε υπολογιζόταν στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, δεν άφηνε πίσω τα επαγγελματικά. Αντίθετα, έστελνε τέλεξ με εντολές στους διευθυντές της, κάτω από τον ουρανό του Σκορπιού ακούγοντας τη Φρανς Γκαλ, την αγαπημένη της τραγουδίστρια…

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία