ΧΡΗΣΙΜΟ: Με αυτά τα υλικά θα φτιάξεις καθαριστικά για ΟΛΟ το σπίτι! Τα έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας!

Η λύση πάντα υπάρχει στη φύση. Τι καλύτερο λοιπόν από να ανακαλύψετε τα υλικά αυτά που θα κάνουν το σπίτι σας πεντακάθαρο με μηδενικό κόστος. Ο σωστός συνδυασμός των υλικών που καθημερινά χρησιμοποιείτε για χίλιες δύο χρήσεις και με τις σωστές αναλογίες θα κάνουν το σπίτι σας όαση καθαριότητας.

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις: Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα, ξίδι και αιθέριο έλαιο λεβάντας και λεμονιού. Ρίχνετε σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού 1 κ.γ. σόδα, 2 κ.σ. λευκό ξίδι, 2 ½ φλ. ζεστό νερό, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 7 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Προσθέστε υγρό σαπούνι και ανακινείστε καλά. Όλα αυτά τα υλικά μαζί, δρουν ως φυσικό απολυμαντικό.

Βερνίκι για τα έπιπλα: Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελαιόλαδο και μηλόξυδο. Σ’ ένα μπολ, ανακατέψτε το ¼ φλ. ελαιόλαδο με μερικές σταγόνες ξίδι μήλου. Όσον αφορά την εφαρμογή βουτήξτε ένα πανί στο μίγμα και καθαρίστε τα έπιπλά σας. Το ξίδι παίρνει τη βρωμιά, ενώ το λάδι θρέφει το ξύλο καθώς δεν το ξηραίνει.

Καθαριστικό για τα τζάμια: Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ξίδι, χυμός λεμονιού και νερό. Συνδυάστε 1 κ.σ. ξίδι σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να έχετε το άρωμα εσπεριδοειδών. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο ψεκάστε και σκουπίστε, τώρα θα αφήνετε εύκολα το παιδί σας να γλείφει τα τζάμια!

Καθαριστικό για το πάτωμα: Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι υγρό σαπούνι, λευκό ξίδι και αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε ¼ φλ. υγρό σαπούνι με ½ φλ. λευκό ξίδι και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τις προτίμησής σας. Σε αυτό το  μείγμα προσθέστε 2 λίτρα ζεστό νερό και ξεκινήστε το σφουγγάρισμα.

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου