Χαμός με τις πινακίδες του αυτοκινήτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου -Τι συμβολίζει το «K13 GRE»

Μέλη βασιλικών οικογενειών και πολίτες βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Η οικογένεια Γλύξμπουργκ μετά το τέλος της κηδείας επιβιβάστηκε σε ένα λευκό τζιπ και ακολούθησαν μαύρα τζιπ με κατεύθυνση το Τατόι για τον ενταφιασμό. Την πομπή με τα μαύρα αυτοκίνητα «έσπασε» το λευκό τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι στενοί συγγενείς του Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι πινακίδες του λευκού τζιπ είναι Κ13GR και ήταν μία ειδική παραγγελία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ (οι πινακίδες είναι βρετανικές όπου μπορεί ο καθένας εκεί να τις διαμορφώσει). Τι σημαίνει η πινακίδα; Κωνσταντίνος ο 13ος και βάσει αυτού έγινε και το τελετουργικό στην εκκλησία. Ο Γλύξμπουργκ θεωρούσε πως είναι ο 13ος Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν ο 11ος και 12ος Κωνσταντίνος ήταν ο παππούς Γλύξμπουργκ. Μάλιστα, θεωρία που κυκλοφορούσε στον ελληνικό στρατό τη δεκαετία του ‘70 ήθελε τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ να έχει 11 δάχτυλα και να… παίρνει πίσω την Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει ακόμα μία πιθανή εξήγηση για τον αριθμό 13. Αυτή θέλει τον τέως Βασιλιά να το έχει επιλέξει επειδή ήταν ο αριθμός του σκάφους με το οποίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, το 1960.

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου