Χαλκιδική: Τρεις φωτιές σε Σιθωνία και Κασσάνδρα

Τρεις φωτιές ξέσπασαν το  πρωί της Δευτέρας (25/7) στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, φωτιά έχει ξεσπάσει στη Σιθωνία και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Μάλιστα, στην Κασσάνδρα υπάρχουν δύο εστίες στις περιοχές της Φούρκας και της Νέας Φώκαιας και οφείλονται πιθανότατα σε πτώσεις κεραυνών.

Στη Σιθωνία η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καρβουνάς στο Νέο Μαρμαρά.

Στη Κασσάνδρα η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή στη Μόλα Καλύβα σε δύσβατη περιοχή, ενώ λίγο πριν έβρεχε στην περιοχή.

#Πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις σε περιοχές της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 25, 2022

ΓΓΠΠ: Συναγερμός για πυρκαγιές τη Δευτέρα – Πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , και για αύριο, Δευτέρα 25 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση αφορά κατά κύριο λόγο στην Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα