Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πόσα χρόνια στη φυλακή είναι τα ισόβια

Εύλογα λοιπόν το πρώτο ερώτημα που τέθηκε από πολλούς στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ήταν πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε ισόβια συν 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και για τη θανάτωση του σκυλιού τους.

«Ισόβια» είναι η ανώτερη ποινή στην οποία μπορεί κανείς να καταδικαστεί, και πρακτικά σημαίνει 16 χρόνια στη φυλακή. Η διαφορά τους είναι πως, ενώ οι υπόλοιπες ποινές επιδέχονται ελαφρύνσεων και μειώσεων ανάλογα με τη φυλακή ή τα μεροκάματα που κάνει κανείς εκεί, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των ισοβίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει οπωσδήποτε στη φυλακή για 16 χρόνια. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τα υπόλοιπα 11,5 στα οποία έχει καταδικαστεί, στα οποία θα παίξει ρόλο πχ αν μεταφερθεί σε αγροτικές φυλακές (κάποια στιγμή στο μέλλον) και αν εκεί θα κάνει μεροκάματα.

Έτσι υπολογίζεται ότι για τα υπόλοιπα 11,5 χρόνια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα εκτίσει περίπου 4 με 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά θα εκτίσει περίπου 20 χρόνια. Σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν είναι 33 χρονών ενώ όταν βγει θα είναι πλέον 53 ετών.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα