Αθηνά Οικονομάκου: Ξεκίνησε τις διακοπές της – Πρώτος σταθμός η Μύκονος

Ο Φίλιππος Μιχόπουλος είναι ένας διακεκριμένος επιχειρηματίας με μεγάλη περιουσία στο χώρο της φιλοξενίας, γνωστός και για το γάμο του με την Αθηνά Οικονομάκου. Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια με δύο παιδάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το 2014 ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως έχει ένα σκάφος το οποίο του είχαν ζητήσει για να γυριστεί η ταινία οι «Πειρατές της Καραϊβικής», αλλά είχε πει όχι.

Το όνομα του σκάφους είναι «Prince de Neufchatel» και πλέει μόνιμα στη Μύκονο όπου φιλοξενεί πολλούς διεθνείς celebrities. Το εντυπωσιακό σκάφος που ναυπηγήθηκε το 1967 έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον George Michael και τους φίλους του, τη Σακίρα με το σύζυγό της, τον σχεδιαστή παπουτσιών Brian Atwood κ.ά.

Ο Φίλιππος Μιχόπουλος είχε πει: «Πριν από κάποιο διάστημα, Αμερικανοί brokers οι οποίοι είχαν δει το Prince de Neufchatel στον Πόρο ήρθαν σε επαφή μαζί μας προκειμένου να το νοικιάσουν για ένα διάστημα 2 μηνών. Μας προσέφεραν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ώστε να πάει στην Ασία όπου επρόκειτο να γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας Πειρατές της Καραϊβικής με τον Τζόνι Ντεπ». Το αρνηθήκαμε γιατί μας ήταν αδιανόητο να ζήσουμε έστω και λίγες ημέρες χωρίς αυτό».

Τεράστιο και υπερπολυτελές

Το σκάφος στο μέγεθος είναι πιο μεγάλο και από το σπίτι που μένουν με τα δυο παιδιά τους. Το «Prince de Neufchatel» έχει μήκος 25 μέτρα, ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία και πέρασε στην κατοχή της οικογένειας Μιχόπουλου το 1994. Πρόκειται για ένα πανέμορφο ιστιοπλοϊκό με τις τρεις καμπίνες.

Από τότε και για πολλά χρόνια κρατήθηκε εκτός υδάτων μέχρι να ανακατασκευαστεί και να αποκτήσει τη σημερινή του εικόνα. Το σκάφος επιμηκύνθηκε, ενώ ο εσωτερικός του διάκοσμος υπέστη ολικό λίφτινγκ, συνδυάζοντας τις σύγχρονες ανέσεις με τις κλασικές αναφορές στην ιστορία του.

Κάποιες λεπτομέρειες καθιστούν την ολλανδικής καταγωγής γαλέρα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους λάτρεις των ιστιοπλοϊκών και όχι μόνο: είναι χειροποίητη, ζυγίζει 150 τόνους και τα πανιά της όταν είναι ανοιγμένα καλύπτουν 300 τετραγωνικά μέτρα. Την ίδια ρετρό αίσθηση αφήνουν στον επισκέπτη και οι εσωτερικοί χώροι.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι για τη διακόσμηση των μπάνιων χρειάστηκε ένας τόνος μάρμαρο, ενώ τα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον πατέρα των δύο αδερφών, του Φίλιππου και του Ιάσονα, το Σπύρο Μιχόπουλο.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία