Αργυρίου, ψυχολόγος: Η υπόθεση της Πάτρας μοιάζει με σίριαλ που καταναλώνουμε βουλιμικά

«Αυτή η φρικτή υπόθεση έχει εμφανίσει χαρακτηριστικά τηλεοπτικής οικειότητας. Ο κόσμος είναι σα να παρακολουθεί ένα σίριαλ και το παρακολουθούμε βουλιμικά», δήλωσε στην ΕΡΤ η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, επισημαίνοντας τον λανθασμένο τρόπο που διαχειρίζεται η κοινή γνώμη το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς και την στάση των γονέων.

«Το θέμα είναι ότι χάθηκαν οι ζωές τριών μικρών παιδιών και ότι εμείς ασχολούμαστε με περιττές λεπτομέρειες», επισήμανε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Αργυρίου.

Σύμφωνα με την ειδικό ψυχικής υγείας, το ενδιαφέρον μεγιστοποίησε η στάση των γονέων των τριών κοριτσιών. «Η οικογένεια επέλεξε ένα δρόμο εξωστρέφειας και υπήρχε απουσία συναισθήματος. Βλέπουμε πόσο χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ αντί για τους θεσμούς» δήλωσε η κ. Αργυρίου ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την στάση της κοινωνίας λέγοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο ανατροφοδοτούμε μια παθολογία που υπάρχει».

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου