Άρειος Πάγος: Η Διάσκεψη των Προέδρων επέλεξε τους 14 υποψήφιους για το αξίωμα του εισαγγελέα

Άρειος Πάγος: Τους 14 υποψήφιους για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – από την λίστα των 27 συνολικά υποψηφίων αρεοπαγιτών – επέλεξε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων

Τους 14 υποψήφιους για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – από την λίστα των 27 συνολικά υποψηφίων αρεοπαγιτών – επέλεξε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων, με την τελική απόφαση να εναπόκειται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Από τους 27 υποψήφιους αρεοπαγίτες, οι οποίοι είχαν τον βαθμό, ώστε να προαχθούν στο αξίωμα του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, κατά την ακρόαση της Διάσκεψης των Προέδρων προσήλθαν τελικώς οι 18, αφού πέντε επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους, τρεις σοβαρό πρόβλημα υγείας και ένας εξ αυτών είχε δηλώσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν ενδιαφέρεται για προαγωγή.

Κατά πληροφορίες από την Διάσκεψη των Προέδρων, τις περισσότερες θετικές ψήφους (υπερψηφίστηκε και από βουλευτές πλην αυτών της πλειοψηφίας) απέσπασε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος και κατετάγη πρώτος. Με βάση τις ψήφους της Διάσκεψης, δεύτερος είναι ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Χριστοδούλου, τρίτος ήρθε ο αντιεισαγγελέας, Δημήτριος Ασπρογέρακας, τέταρτη κατετάγη η αντιεισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη, πέμπτη η αντιεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και θα προχωρήσει στην τελική επιλογή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν δεσμεύεται από την κατάταξη που προέκυψε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς αυτή αποτελεί έκφραση γνώμης, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να επιλέξει και κάποιον εκτός της λίστας των συγκεκριμένων υποψηφίων.

Εξάλλου, την ερχόμενη Παρασκευή η Διάσκεψη των Προέδρων συνέρχεται για να επιλέξει εννέα από τους 17 υποψήφιους αντιπροέδρους και αρχαιότερους συμβούλους για το αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα