Αποτελεί αλήθεια ή μύθο πως τα αρώματα δεν λήγουν; Μάθε το κόλπο για να αναγνωρίζεις πότε το άρωμά σου χρειάζεται αλλαγή!

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα αρώματα δεν διαρκούν για πάντα. Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε εάν το άρωμά σας έχει πράγματι λήξει. Είτε φυλάσσεται σε ράφι στο μπάνιο είτε στο μπουντουάρ σας, τα αρώματα είναι συνήθως ένα από τα αγαπημένα μας προϊόντα. Και παρόλο που μερικοί άνθρωποι είναι πιστοί σε ένα άρωμα ή….. ακόμη και σε μια συγκεκριμένη μάρκα, άλλοι απολαμβάνουν να συλλέγουν μια ποικιλία από πολλές διαφορετικές μυρωδιές. Ως αποτέλεσμα, συχνά καταλήγουν σε πολλά ανοιχτά μπουκάλια αρωμάτων και ξεχνούν όταν τα άνοιξαν.

αρωμα,αρωματα γυναικεια,αρωμανια,αρωματικα φυτα,αρωμα γυναικασ,αρωματικα χωρου,αρωματοπωλειον,αρωμα ονειρου,αρωμα

Το άρωμα μου έχει ημερομηνία λήξης;
Όταν κοιτάζετε προϊόντα ομορφιάς (αυτό περιλαμβάνει και προϊόντα μακιγιάζ), συχνά θα βρείτε μια ημερομηνία λήξης στην ετικέτα ή στη συσκευασία κάπου. Ωστόσο, αυτή η ημερομηνία είναι πιο δύσκολο να βρεθεί σε μπουκάλια αρώματος. Παρόλο που η δημοφιλής πεποίθηση μπορεί να σας έκανε να πιστεύετε ότι μπορείτε να διατηρήσετε το άρωμα για πάντα, αποδεικνύεται ότι αυτό δεν ισχύει. Με την πάροδο των ετών, το άρωμά σας μπορεί να καταλήξει να μυρίζει πού άσχημα με την πάροδο του χρόνου.

Είναι το άρωμά μου ληγμένο;
Για να μάθετε πόσο διαρκεί το άρωμά σας, πρέπει να μάθετε περισσότερα για το ίδιο το άρωμα. Μπουκάλια που περιέχουν ξυλώδεις, κεχριμπαρένιες ή νότες μόσχου που διαρκούν περισσότερο στο δέρμα σας θα κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αρκετά καλά. Από την άλλη πλευρά, πιο φυσικές μυρωδιές, καθώς και εκείνες με λεμονιές, τείνουν να εξατμίζονται πιο εύκολα.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, μπορείτε να διατηρείτε αρώματα για τρία έως πέντε χρόνια.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το άρωμά μου έχει λήξει;
Υποψιάζεστε ότι το άρωμά σας μπορεί να έχει εξατμιστεί; Αν θέλετε να μάθετε σίγουρα, ρίξτε μια γρήγορη ματιά σε αυτό.

Η οπτική του εμφάνιση έχει αλλάξει
Όταν τα αρώματα σβήνουν, το χρώμα αλλάζει και γίνεται πιο σκούρο. Μπορούν ακόμη και να πάρουν λίγο πορτοκαλί χρώμα.

Η μυρωδιά του έχει αλλάξει
Εάν, όταν ψεκάσετε λίγο από το άρωμά σας, παρατηρήσετε ότι η μυρωδιά είναι ισχυρότερη, πιο έντονη, αυτό οφείλεται στο ότι έχει εξαφανιστεί.

Για να μην συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε σωστά το άρωμά σας Όταν ψωνίζετε, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε το μικρότερο μπουκάλι. Για παράδειγμα, ένα άρωμα 30 ml θα διατηρηθεί πολύ καλύτερα από ένα μπουκάλι των 100 ml.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου