Απίστευτο: Ποιες ταινίες της Disney απαγορεύονται να παίζονται για ρατσιστικό περιεχόμενο!

Το Dinsey + λογοκρίθηκε από την υπηρεσία ροής που θεωρούνταν από ειδικούς ότι δεν ταιριάζουν με τα σύγχρονα ηθικά πρότυπα. Για σχεδόν 80 χρόνια τώρα, η Disney έχει δημιουργήσει το κλασικό μετά το κλασικό, γοητευτικό από γενιά σε γενιά. Αλλά τώρα, λόγω αυτής της αξιοσέβαστης εποχής, μερικές ταινίες από αυτήν την ομάδα των κινούμενων θαυμάτων μπορεί να έχουν πρόβλημα να ταιριάξουν με τις σύγχρονες ευαισθησίες.

Πράγματι, οι γονείς έχουν μπερδευτεί μετά από μια απόφαση της πλατφόρμας ροής Disney + . Η Disney αποφάσισε να διαγράψει κάποια παλιά κλασικά από παιδικούς λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, κάθε άτομο κάτω των επτά απαγορεύεται να παρακολουθεί τους Peter Pan , The Aristocats , Dumbo και Η Ελβετική οικογένεια Ρόμπινσον .

disney ταινίες, disney ταινίες μεταγλωτισμένες, disney ταινίες παιδικές, disney ταινίες λίστα, disney ταινίες 2019, disney ταινίες με ανθρώπους, disney ταινίες online, disney ταινίες dvd, disney ταινίες 2016, disney ταινίες 2014

Ήθελα να παρακολουθήσω τον Peter Pan με την κόρη μου, αλλά δεν μπορούσα να το βρω πουθενά. Τότε συνειδητοποίησα ότι είχαν φύγει όλοι – είχαν αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς των παιδιών. Ήταν σοκαριστικό.

Η εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης ελέγχεται περισσότερο από ποτέ στις μέρες μας. Ορισμένες ταινίες έχουν προφανώς ένα F, σύμφωνα με την ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που προσλήφθηκαν για να κρίνουν εάν το περιεχόμενο « αντιπροσώπευε παγκόσμιο κοινό ».

Η απαγόρευση του Peter Pan οφείλεται προφανώς κυρίως στο γεγονός ότι χαρακτηρίζει μια φυλή ιθαγενών της Αμερικής, τα μέλη της οποίας αναφέρεται ως « κοκκινομάλλα », την ίδια διαμάχη που συγκλόνισε την παρόμοια αμερικανική αθλητική ομάδα από την Washington DC πριν από μερικά χρόνια.

Η Ελβετική Οικογένεια Ρόμπινσον , η ταινία ζωντανής δράσης που κυκλοφόρησε το 1960, έχει επικριθεί για την παρουσία πειρατών με « κίτρινο πρόσωπο » και « καφέ πρόσωπο ».

Το κλασικό 1970 του The Aristocats , εν τω μεταξύ, έχει έναν χαρακτήρα Σιαμέζας γάτας που ονομάζεται Shun Gon, ο οποίος φαίνεται να είναι μια καρικατούρα των ανθρώπων της Ανατολικής Ασίας, με τα κεκλιμένα μάτια και τα εξέχοντα μπροστινά δόντια .

disney ταινίες, disney ταινίες μεταγλωτισμένες, disney ταινίες παιδικές, disney ταινίες λίστα, disney ταινίες 2019, disney ταινίες με ανθρώπους, disney ταινίες online, disney ταινίες dvd, disney ταινίες 2016, disney ταινίες 2014

Και τέλος, ο Ντάμπο, το έργο του 1941 για έναν χαριτωμένο ιπτάμενο ελέφαντα, αντιμετώπισε κατηγορίες γελοιοποίησης των σκλαβωμένων Αφροαμερικανών σε νότιες φυτείες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney αντιμετώπισε άβολα στερεότυπα στις ταινίες τους. Το 2019, η Disney προσπάθησε επίσης να διαγράψει ή να διορθώσει ορισμένα δυσάρεστα στοιχεία, όπως ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με τη γάτα των Σιαμέζων στο The Lady and the Tramp .

Μπορεί κανείς να θυμηθεί την αμφιλεγόμενη ταινία του 1946 Song of the South . Αυτή η ταινία είχε επικριθεί από την αρχή, καθώς το κοινό βρήκε σοβαρό πρόβλημα με την απεικόνιση των σκλάβων μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή η συγκεκριμένη ταινία απλά δεν είναι διαθέσιμη καθόλου στην ιδιόκτητη υπηρεσία ροής της Disney, καθώς και σε πολλές άλλες.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)