Απίστευτο: Μάσκα κατά covid έστειλε έγκυο γυναίκα στο νοσοκομείο-Τι άλλο θα δούμε!

Οι μάσκες προσώπου έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, μια γυναίκα που εγκυμονούσε είχε μια «τραυματική εμπειρία» εξαιτίας αυτής.

Η Rosie Brown, ωστόσο, είναι μια από τις γυναίκες που έχουν υποχρεωθεί να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της γέννας της, και δεν συμφωνεί με αυτό το μέτρο εφόσον της προκαλεί χειρότερα προβλήματα.

Η 39χρονη υπέφερε από εμετοφοβία,  γι ‘αυτό η μυρωδιά της μάσκας την έκανε να αισθάνεται ναυτία, κάνοντάς την να πανικοβληθεί σε μια ήδη δύσκολη κατάσταση. « Με έκανε πραγματικά άρρωστη », λέει η Rosie, η οποία γέννησε το τρίτο της παιδί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι μάσκες κατά τη γέννα μπορεί να οδηγήσουν σε κρίσεις πανικού
Επειδή υπήρχαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της γέννας , η γυναίκα φοβόταν ότι ο γιος της δεν θα τα καταφέρει. Θυμάται τη μάσκα να τοποθετείται στο πρόσωπό της καθώς οι συστολές της εντείνονταν.

« Έχουμε συνηθίσει τόσο στο να φοράμε παντού μάσκα, που δεν το αμφισβήτησα», λέει η μητέρα στο BBC . Τότε το αίσθημα στεγανότητας άρχισε να μετατρέπεται σε αίσθημα φόβου:

Έτσι, στο μεταξύ με την κλειστοφοβία και τον πόνο, ήμουν πανικοβλημένη και ήμουν έτοιμη να κάνω εμετό μέσα μάσκα μου.  Έχω αυτήν τη χειρουργική μάσκα στο πρόσωπό μου, και η αίσθηση της κλειστοφοβίας ήταν απλώς τεράστια. Ήμουν τόσο φοβισμένη.» Δηλώνει η μητέρα των τριών παιδιών.

Η έρευνα του φιλανθρωπικού οργανισμού Pregnant Then Screwed , που ελήφθη από το BBC , δείχνει ότι αυτό που συνέβη στη Rosie δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Οι γυναίκες γίνονται κλειστοφοβικές κάτω από τη μάσκα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Στην έρευνα, η οποία περιελάμβανε 936 γυναίκες που γέννησαν τον Δεκέμβριο του 2020, μία στις πέντε γυναίκες είπε ότι έπρεπε να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της γέννας.

Σύμφωνα με το Βασιλικό Κολλέγιο των Μαιών (RCM ), οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να εξαναγκάζονται να φορούν καλύμματα προσώπου λόγω των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η Celia Venables από το Pregnant Then Screwed εξηγεί ότι πάρα πολλές γυναίκες είχαν ωστόσο αναγκαστεί να φορούν την μάσκα τους κατά στη γέννηση των παιδιών τους. Η Natalie Titherington από το Oldham είναι μια τέτοια γυναίκα. Αφηγείται την τραυματική της εμπειρία:

Έψαχνα για αέρα. Ένιωσα ασφυξία. Ποτέ δεν θα μπορέσω να ξεχάσω το αίσθημα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω, και ο φόβος και ο πανικός που ένιωσα φορώντας μάσκα.

Η Natalie εξηγεί ότι έπρεπε να φορά μάσκα εκείνη την ώρα, ενώ είχε τακτικές και πολύ οδυνηρές συσπάσεις. Ενώ παρακαλούσε τους γιατρούς να μην της φορέσουν μάσκα εκείνοι επέπεμεναν.

Κάποιος μου έβαλε τη μάσκα. Είπα «δεν μπορεί να είσαι σοβαρός», και απάντησε «ναι», και τότε θυμάμαι ότι έχω συστολή.
Το σώμα μου ήταν ήδη σε κατάσταση αναστάτωσης και προσπάθησα να αφαιρέσω τη μάσκα σε ένα σημείο, αλλά μου είπαν ότι έπρεπε να την ξαναβάλω.

Η γέννηση με μάσκα παραμένει μια τραυματική εμπειρία
Μερικοί άνθρωποι έχουν αναπνευστικές δυσκολίες ακόμη και στην καθημερινή ζωή όταν φορούν μάσκα. Από αυτή τη γέννηση, η Natalie δεν μπορεί πλέον να φοράει κάλυμμα προσώπου, επειδή ενεργοποιεί τη μνήμη της τραυματικής εμπειρίας που υπέστη κατά τη διάρκεια της εργασίας της:

Αυτό το αίσθημα ασφυξίας και πανικού είναι κάτι που μένει ακόμα μαζί μου. Είναι κάτι που αναβοσβήνει ως ο χειρότερος φόβος που έχω περάσει.

Η Δρ Mary Ross Davie πιστεύει ότι είναι πολύ σπάνιο για τις μέλλουσες μητέρες να κληθούν να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια ου τοκετού. Το νοσοκομείο όπου η Rosie γέννησε τον γιο της είναι επίσης σίγουρο ότι αυτό που συνέβη στη Rosie είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Τόσο η Rosie όσο και η Natalie θέλουν να ευαισθητοποιήσουν τις μέλλουσες μητέρες για να εξετάσουν τους τελευταίους κανόνες για τις γεννήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Natalie αισθάνεται τραυματισμένη από την εμπειρία της μέχρι σήμερα:

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσω ξανά τον τοκετό. Πέρασα τεράστιο στρες και πίεση εξαιτίας αυτής της συγκυρίας.

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία