Απίστευτο: Αυτό το 3χρονο μικρό παιδί χρειάζεται μόνο 90 ​​λεπτά ύπνου τη νύχτα!

Η τρίχρονη Ever Hisko πάσχει από μια κατάσταση που σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο 90 ​​λεπτά ύπνου τη νύχτα. Για τους γονείς, ωστόσο, αυτό είναι μια δοκιμασία. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά ο υπερβολικός ύπνος δεν είναι επίσης μια υγιεινή επιλογή και πολλές μελέτες έχουν διεξαχθεί ακόμη και…

με την πάροδο των ετών για να καθοριστεί πόσος ύπνος χρειάζεται πραγματικά το σώμα για να παραμείνει υγιής. Αλλά ο Ever Hisko είναι διαφορετικός. Η κόρη του Robin Audette και του Kirk Hisko από το Regrew στην καναδική επαρχία Οντάριο πάσχει από μια σπάνια κατάσταση γνωστή ως σύνδρομο Angelman, που σημαίνει ότι ο τρίχρονος χρειάζεται μόνο 90 ​​λεπτά ύπνου τη νύχτα.

Το παιδί κοιμάται μόλις
Αυτό το σύνδρομο προκλήθηκε από μια γενετική ανωμαλία στο χρωμόσωμα 15 στον εγκέφαλο. Τα συμπτώματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ότι δεν χρειάζεται καθόλου πολύ ύπνο – και οι γυναίκες επηρεάζονται από αυτό ακόμη χειρότερα από τους άνδρες. Η οικογένεια Audette-Hisko δεν γνώριζε ότι το παιδί τους πάσχει από σύνδρομο Angelman για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η Ever έχει επίσης δείξει άλλα συμπτώματα, όπως για παράδειγμα να μην μιλάει, και ως αποτέλεσμα αυτού, πρέπει να χρησιμοποιήσει τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσει.

Επειδή είναι ακόμα τόσο μικρή και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μείνει μόνη της για πολύ καιρό τη νύχτα, οι γονείς κοιμούνται διαδοχικά. Αυτό το νυχτερινό ρολόι σημαίνει ότι οι γονείς κοιμούνται μόνο για περίπου έξι ώρες τη νύχτα. Η 35χρονη μητέρα εξήγησε στο Daily Mail :

Αν μπορούμε να βγάλουμε τέσσερις-έξι ώρες από αυτήν, τότε έχουμε κάνει καλά. Αλλά υπάρχουν νύχτες που ξυπνά μετά από μιάμιση ώρα και είναι καλό να πάει για άλλες έξι ώρες. Έχουμε μάθει να το κάνουμε. Είμαστε μόνο άνθρωποι και πρέπει να κοιμηθούμε – αλλά δεν το κάνει. Είναι καταπληκτικό, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ύπνο και να είναι ακόμα ευτυχισμένη. ”

Πάντα ξυπνά και σπάνια πηγαίνει ενώ οι γονείς της χρειάζονται ακόμα τον ύπνο τους.
Getty Images
Ευτυχισμένο παιδί
Αλλά το κοριτσάκι είναι πραγματικά μια ακτίνα ηλιοφάνειας. Σύμφωνα με τη μητέρα της, δεν καταλαβαίνει ή βλέπει ότι είναι διαφορετική από τα άλλα παιδιά και κάνει ό, τι κάνουν οι συνομηλίκοί της ενώ είναι πάντα σε καλή διάθεση.

Οι γονείς της εξεπλάγησαν όταν διαγνώστηκε η γενετική και νευρολογική διαταραχή της κόρης τους επειδή δεν το είχαν ξαναδεί. Σε τελική ανάλυση, αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά σπάνια και μόνο 12 έως 20.000 άτομα εκτιμάται ότι επηρεάζονται στον κόσμο.

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα