Άντζελα Γκερέκου: Έβαλε την ποδιά και έφτιαξε παραδοσιακή γαλατόπιτα στη Μάνη!

Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε στην Αρεόπολη, όπου διαδραματίζεται η σειρά «Γη της ελιάς» στην οποία πρωταγωνιστεί και έφτιαξε παραδοσιακή γαλατόπιτα Μάνης!

Η ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου επισκέφτηκε τη Μάνη καθώς ήταν η επίσημη ομιλήτρια για την 196η επέτειο από τη μάχη του Διρού. Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πήγε σε κατάστημα της Αρεόπολης και ετοίμασε μία παραδοσιακή γαλατόπιτα.

Παράλληλα, δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο κανάλι της στο YouTube.

«Βρισκόμαστε στην Αρεόπολη, στη Μάνη. Η γη της ελιάς λοιπόν. Και συγκεκριμένα, εκτός από Άντζελα είμαι και Αθηνά (σ.σ. Νομικού, ο χαρακτήρας της στη σειρά) όπως ξέρετε», είπε στους παρευρισκόμενους.

Και πρόσθεσε: «Θα σας παρουσιάσουμε μια αυθεντική συνταγή γαλατόπιτας. Ελπίζω να μη ζηλέψει ο Πότης (σ.σ. ήρωας της σειράς, ο οποίος φημίζεται για τις γαλατόπιτες). Είμαι σίγουρη ότι θα του φτιάξω μια εξαιρετική γαλατόπιτα και θα αλλάξει προμηθευτή».

Το βίντεο θα προβληθεί στην εναρκτήρια εκδήλωση στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Αυτό θα φιλοξενηθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Αρεόπολη.

Για την παρουσία της στη Λακωνία, η Γκερέκου έγραψε στη σελίδα της στο Facebook:

«Παρασκευή γαλατόπιτας για το #1o_Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: #PeloponneseFoodStories – Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.

Για την εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Ιουλίου στην αγαπημένη μου πόλη της Αρεόπολη, Λακωνίας.

Και πού αλλού μα στην αγαπημένη μου Μάνη που πρόσφατα επισκέφθηκα και ένιωσα τη γλυκιά φιλοξενία σας αλλά και γεύτηκα από κοντά την εκλεκτή σας κουζίνα!

Αυτήν τη φορά έστω και διαδικτυακά συμμετέχω και εγώ μαζί σας και χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτό το γαστρονομικό ταξίδι με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά περιφερειακή ενότητα, όπου θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), και έχει ως μοναδικό στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που αυτές καταλαμβάνουν διαχρονικά.

Χαιρετίζω λοιπόν με πολύ χαρά την πρώτη αυτή εκδήλωση στην Αρεόπολη Λακωνίας, με σκοπό την ανάδειξη της σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, με μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών, με βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας αλλά όλες αυτές τις υπέροχες μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζην, ένας όρος που ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού από την αρχή προβάλει σε όλη την Ελλάδα μας!

Γιατί αυτό είναι η Ελλάδα μας! Έτσι και εγώ, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης μου επίσκεψης στην ιστορική Μάνη, μυήθηκα στα μυστικά της γαλατόπιτας και έφτιαξα μαζί σας και σας την αφιερώνω με πολύ αγάπη!!».

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία