Αντώνης Συκάρης: “Υπέκυψε στη νόσο του υψομέτρου” λέει φίλος του ορειβάτη

Συγκλονισμένοι όλοι όσοι γνώριζαν τον Αντώνη Συκάρη από το θάνατο του έμπειρου ορειβάτη στην τελευταία του ανάβαση στα Ιμαλάια.

Φίλος του ορειβάτης μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε πως όλοι είναι σοκαρισμένοι από το θάνατο του Αντώνη Συκάρη, που όπως είπε έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από το όρος Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Ήταν ένας ορειβάτης ο οποίος με το που τελείωνε μια ανάβαση, ετοίμαζε την επόμενη.

Όπως είπε ο Φώτης Θεοχάρης, η κούραση και η έλλειψη οξυγόνου είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατό του κοντά στην κατασκήνωση 3.

Ο Αντώνη Συκάρης πέθανε αφού είχε κατακτήσει άλλη μια κορυφή, αυτή του όρους Νταουλαγκίρι, στα 8.167 μέτρα. Εκτιμάται πως υπέστη πνευμονικό οίδημα.

Σύμφωνα με το Φώτη Θεοχάρη είχε ως στόχο φέτος να ανέβει αρκετές κορυφές και να ανέβει πάνω από 8.000 μέτρα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου