Αντώνης Συκάρης: Θλίψη για τον ορειβάτη που «έσβησε» στα Ιμαλάια

Θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση θανάτου του σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγη ώρα αφότου είχε κατακτήσει την κορυφή του Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Αντώνης Συκάρης: Θλίψη για τον ορειβάτη που «έσβησε» στα Ιμαλάια

Ο 60χρονος βρισκόταν σε υψόμετρο 7.400 μέτρων και είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, καλός φίλος του ορειβάτη, Φώτης Θεοχάρης αποδίδει τον θάνατό του σε πνευμονικό οίδημα:

«Υπέστη, μάλλον, πνευμονικό οίδημα, λόγω του υψομέτρου, της σωματικής κούρασης και της έλλειψης οξυγόνου» ανέφερε στην εκπομπή και πρόσθεσε ότι πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα ορειβάτη που χάνει τη ζωή του στα Ιμαλάια.

Περιγράφοντας τον Αντώνη Σύκαρη, ο ίδιος έκανε λόγο για έναν χαρισματικό άνθρωπο που λάτρευε τη φύση και είχε πολλούς στόχους:

«Ένας άνθρωπος, που αγαπούσε τη φύση, είχε καταφέρει να κατακτήσει πολλές κορυφές του κόσμου, είχε πολλά όνειρα και πολλούς στόχους. Είχε πάνω από 30 χρόνια ορειβατικής ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αναβάσεις σε πολλές κορυφές. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος».

Ο γιος του ορειβάτη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τονίζοντας ότι ακόμα ελπίζει ότι ο πατέρας του θα επιστρέψει στο σπίτι: «Πήγε να κάνει τα Ιμαλάια “βουνό των Ελλήνων” και να τιμήσει τους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Εγώ ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί και όλα αυτά θα είναι αστεία. Τελείωσε το οξυγόνο, ενώ είχε φτάσει».

 

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία