Ανθή Βούλγαρη: Έτσι είναι η δημοσιογράφος χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Η Ανθή Βούλγαρη είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Καθημερινά βρίσκεται στο πλευρό του Ιορδάνη Χασαπόπουλου στην ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Παράλληλα βιώνει μία ευτυχισμένη ζωή στο πλευρό του συζύγου της, Κώστα Κωνσταντινίδη, ενώ αυτό το διάστημα απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Έτσι είναι η Ανθή Βούλγαρη χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Ανθή Βούλγαρη για metoo: «Υπάρχει και στα media απόστημα που πρέπει να σπάσει»

Η Ανθή Βούλγαρη μίλησε ανοιχτά για τις επιθετικές συμπεριφορές που υπάρχουν στο χώρο του θεάτρου αλλά και της τηλεόρασης.

Η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του Mega Ανθή Βούλγαρη μίλησε στην εφημερίδα Παραπολιτικά για τα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Μιλώντας για εργασιακά περιβάλλοντα θέλω να σας ρωτήσω για το metoo, που ανέδειξε τα τοξικά περιβάλλοντα στο χώρο του θεάματος. Υπάρχει και στη δημοσιογραφία απόστημα που πρέπει να σπάσει; Έχετε βρεθεί σε κακοποιητικό περιβάλλον;

Ι.Χ.: Όχι, δεν έχω βρεθεί. Περιπτώσεις έχω ακούσει, αλλά είναι στο πλαίσιο της φήμης και του κουτσομπολιού. Προφανώς και θα υπάρχουν περιστατικά όπως αυτά που αναδείχθηκαν πρόσφατα στο θέατρο και μπορεί να έχουν κουκουλωθεί, ειλικρινά όμως δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο στη δημοσιογραφία. Τοξικά περιβάλλοντα σε εργασιακούς χώρους δουλειάς υπάρχουν, κυρίως με προβλήματα συμπεριφοράς μεταξύ δημοσιογράφων. Αν υπάρχουν ζητήματα metoo, μακάρι να έρθουν στο φως.

Α.Β.: Το metoo ήταν η αρχή για να καταλάβουμε όλοι πως κανείς, όσο ισχυρός και αν είναι, δεν μπορεί να ξεπερνάει τα προσωπικά μας όρια. Ήρθε η ώρα να πάψει το θύμα να αντιμετωπίζεται ως θύτης. Φυσικά και υπάρχει και στα media απόστημα που πρέπει να σπάσει. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να καταλάβουν οι εν δυνάμει θύτες πως θα υπάρξει τιμωρία και κοινωνική κατακραυγή.

Ανθή Βούλγαρη: «Συγκλονίζομαι, δεν το χωράει ο νους μου»

Συνέντευξη παραχώρησε η Ανθή Βούλγαρη και μίλησε για τα θέματα από την δυσκολεύουν στον τηλεοπτικό αέρα

Ποια θέματα σε ζορίζουν περισσότερο και σε φορτίζουν ψυχολογικά;

Με φορτίζουν θέματα που αφορούν στην κακοποίηση, ειδικά των παιδιών. Προσπαθώ πολύ να συγκρατηθώ…

Τον τελευταίο καιρό συγκλονίζομαι από τις περιπτώσεις γυναικοκτονιών. Δεν το χωρά ο νους μου ότι το 2022 συζητάμε για τέτοια περιστατικά.

Υπάρχει έξαρση βίας και έχω αρχίσει να ανησυχώ, η κοινωνία μας έχει γίνει ζούγκλα.

Πρόσφατα, για παράδειγμα, σοκαρίστηκα με το περιστατικό του θανάτου του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στη θέση αυτού του παιδιού θα μπορούσε να ήταν το παιδί του καθενός. Τι λόγια να βρει να πει κανείς σε αυτή την μάνα;

Πόσο εύκολο είναι να αποφορτίζεσαι και να μην κουβαλάς τη συναισθηματική φόρτιση της δουλειάς στο σπίτι;

Πλέον έχω μάθει όλα αυτά να τα αφήνω έξω από την πόρτα. Δεν σου κρύβω ότι τα πρώτα χρόνια της δουλειάς φορτιζόμουν πολύ, πήγαινα να καλύψω ρεπορτάζ και έκλαιγα. Με τα χρόνια απέκτησα ψυχραιμία.

iciao.gr

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία