Αναστέλλεται από σήμερα το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Αναστέλλεται από σήμερα το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναστέλλεται από σήμερα το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Μετά από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας, σημείωσε επίσης ο κ. Οικονόμου. Ενώ έκανε αναφορά και στη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία. Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Παράλληλα, μίλησε για την κάρτα εργασίας που θα ισχύσει από τον Ιούνιο και «θα προστατεύει ωράριο εργασίας και υπερωρίες», για τον μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, τις συντάξεις fast track αλλά και την στεγαστική πολιτική υπέρ των νέων.

Ο εορτασμός του Πάσχα

Σχετικά με το Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι φέτος θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή. Αλλά και με την ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός. “Έτσι, μετά από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας” είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Ακόνη και για την πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Επίσης, αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους με ορισμένες εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν. Όπως είπε, καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self-test.

Παράλληλα, ένα rapid test την εβδομάδα είναι αρκετό για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας. Και ξεκινά πάλι η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%.

Θα γίνει αναθεώρηση όλων των μέτρων την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

ygeiamou

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία