Ανακαινίστηκε το Εκκλησάκι του Ευαγγελισμού με δωρεά του Νίκου Πατέρα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του ανακαινισμένου Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμό», με δωρεά του εφοπλιστή Νικόλαου Πατέρα, στη μνήμη της αδελφής του Μαρίας Πατέρα.

Με αφορμή την πλήρη ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα καθώς πραγματοποιήθηκε η δέηση του ανακαινισμένου Ναού του Ευαγγελισμού χάρη στη δωρεά του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα. Ευχαριστούμε για τη δωρεά του και για όλα όσα έχει προσφέρει στο νοσοκομείο”.

Η ολική ανακαίνιση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στον «Ευαγγελισμό», έγινε με δωρεά του Νικόλαου Πατέρα, στη μνήμη της αδελφής του, Μαρίας Πατέρα, η οποία «έφυγε» τον Δεκέμβριο του 2021, σε ηλικία μόλις 60 ετών.

ekklisia evaggelismos 12.jpg.webp

photo 2023 01 05 18 10 02.jpg.webp

Ο Νικόλαος Πατέρας στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού μετά τις εργασίες ανακαίνισης

photo 2023 01 05 18 09 49.jpg.webp

Η Αρχιεπισκοπή σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει:

Ο Ιερός Ναός του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» χτίστηκε με δαπάνη και φροντίδα της βασίλισσας Όλγας. Στις 25 Μαρτίου 1912 ετέθη ο θεμέλιος λίθος και στις 25 Μαρτίου 1913 έγινε η πρώτη Θεία Λειτουργία. Τις εικόνες του τέμπλου αγιογράφησε η Όλγα Προσαλέντη, κόρη του γνωστού Κερκυραίου ζωγράφου Αιμίλιου Προσαλέντη. Στο Ναό του νοσοκομείου υπηρέτησαν ως εφημέριοι σημαίνουσες εκκλησιαστικές προσωπικότητες.

Σήμερα, καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ο εφημέριος και ο συνεφημέριος βρίσκονται στη διάθεση των ασθενών, των συγγενών τους, του προσωπικού και όλων των προσκυνητών του Ιερού Ναού τελώντας τις Ιερές Ακολουθίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του Θεραπευτηρίου.

Από το 1912 μέχρι το 2022 υπολογίζεται ότι 4.000.000 συμπολίτες μας έχουν ανάψει ένα κερί και έχουν ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας μέσα από αυτήν την εκκλησία που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός».

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’ και τις παροτρύνσεις του Διοικητού κ. Αναστάσιου Γρηγορόπουλου και του Διευθυντή της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Δημήτριου Πιστόλα, ο κ. Νικόλας Διαμαντή Πατέρας ανέλαβε και ολοκλήρωσε την πλήρη ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το έτος 2022, εις μνήμην της αδελφής του Μαρίας Διαμαντή Πατέρα (1961-2021).

Δείτε εικόνες από το πριν και το μετά της ανακαίνισης του Ιερού Ναού «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου»

ekklisia evagelismos 2.jpg.webp ekklisia evaggelismos 2.jpg.webp ekklisia evaggelismos 3.jpg.webp ekklisia evaggelismos 4.jpg.webp ekklisia evaggelismos 5.jpg.webp ekklisia evaggelismos 6.jpg.webp ekklisia evaggelismos 7.jpg.webp ekklisia evaggelismos 8.jpg.webp ekklisia evaggelismos 9.jpg.webp ekklisia evaggelismos 10.jpg.webp

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου