Αν είσαι λάτρης των μακαρονιών αυτή η συνταγή θα τρελάνει! Μαγείρεψε το αγαπημένο σου πιάτο σε 60 δευτερόλεπτα μόλις!

Αυτή η συμβουλή κατευθείαν από τις κουζίνες εστιατορίων θα σας επιτρέψει να μαγειρέψετε ζυμαρικά σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα! Μακαρόνια, τορτελίνια, farfalle, fusilli… Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ζυμαρικών , υπάρχουν περισσότεροι από 600 τύποι ζυμαρικών στον κόσμο .

Και παρόλο που οι Ιταλοί τρώνε προφανώς αυτό το φαγητό, τρώγονται επίσης πολύ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και όμως, μαγειρεύοντας ζυμαρικά εξακολουθεί να είναι αρκετά περίπλοκο να κυριαρχήσεις. Και δεδομένου ότι τα ζυμαρικά διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη όπως μακρύ, κοντό, σε κορδέλες, σωλήνες ή στροφές, κάθε τύπος έχει τις δικές του ιδιότητες και έτσι πρέπει να μαγειρευτεί και να παρασκευαστεί με διαφορετικό τρόπο. Αλλά για όλους εκείνους που δεν μπορούν να ενοχληθούν να περιμένουν δέκα λεπτά μπροστά από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, εδώ είναι η ανόητη τεχνική για το ταχύτερο μαγείρεμα ζυμαρικών.

Προ-εμποτίστε τα ζυμαρικά σε κρύο νερό
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι πολύ πιθανό να αρχίσετε να προετοιμάζετε τα ζυμαρικά πολύ πριν το μαγειρέψετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα ωμά ζυμαρικά σε ένα πιάτο και να το καλύψετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, αφήστε το για περίπου εξήντα λεπτά, αρκετό χρόνο ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν αρκετό νερό που θα το κάνατε όταν το μαγειρεύετε κανονικά. Και προφανώς δεν υπάρχει κίνδυνος να το κάψετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορείτε να κάνετε την επιχείρησή σας.

Μια ώρα αργότερα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε το τηγάνι των ζυμαρικών για… εξήντα δευτερόλεπτα ! Και voilà! Δείπνο σερβίρεται! Το πλεονέκτημα αυτού του εκπληκτικού μικρού κόλπου είναι ότι, εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, τα ζυμαρικά δεν βγαίνουν ως κολλώδη επειδή είναι καλύτερα ενυδατωμένα. Εν ολίγοις, μια τεχνική που αξίζει έναν πραγματικό σεφ.

Καλύτερες σάλτσες από ζυμαρικά
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να απορρίπτετε όλο το νερό των ζυμαρικών όταν το στραγγίζετε, καθώς αυτό το νερό είναι πολύ χρήσιμο για τη δημιουργία του «συνδέσμου» μεταξύ ζυμαρικών και σάλτσες όπως σάλτσα ντομάτας. Εάν χρησιμοποιείτε λίγο από αυτό το νερό, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε βούτυρο, κρέμα γάλακτος ή άλλα λιπαρά υποκατάστατα, τα οποία είναι ιδανικά αν παρακολουθείτε το σχήμα σας αλλά θέλετε να απολαύσετε τα ίδια τρόφιμα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.