Αν είσαι γυναίκα πρέπει να τρως οπωσδήποτε αυτές τις τροφές!

Όταν διαταράσσεται η ισορροπία και μειώνονται τα καλά βακτήρια, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα οι μύκητες ή τα επιβλαβή βακτήρια, προκαλώντας ερεθισμό και φαγούρα. Η διατροφή επηρεάζει την υγεία του κόλπου, επιλέγοντας λοιπόν τις κατάλληλες τροφές μπορείτε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη υγεία της ευαίσθητης περιοχής.

Αυτές λοιπόν είναι οι τροφές που θα το αποτρέψουν και θα είμαστε υγιείς και ασφαλείς!

Πρεβιοτικά και προβιοτικά: Ο κόλπος, όπως και το έντερο, χρειάζεται καλά βακτήρια για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και τη διατήρηση φυσιολογικού pH. Η κατανάλωση προβιοτικών έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από κολπίτιδες. Για την υγεία του κόλπου και του εντέρου, είναι σημαντικό να συνδυάζετε πρεβιοτικές τροφές, όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα ωμά πράσα, με τροφές που περιέχουν προβιοτικά, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ.

Καλά λιπαρά: Τα καλά λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο, είναι χρήσιμα για την ισορροπία των οιστρογόνων, καθώς δημιουργούν ένα προστατευτικό βλεννογόνο που βοηθά στην αποτροπή των λοιμώξεων. Τα αμύγδαλα και γενικά οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τις κολπίτιδες λόγω και της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες Β και ασβέστιο.

Αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι το οποίο ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των κακών βακτηρίων. Οι τροφές αυτές προκαλούν προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή, όπως βακτηριακές κολπίτιδες, μυκητιάσεις, ξηρότητα και ουρολοιμώξεις.

Αποφεύγετε τη ζάχαρη: Τα γλυκά και η ζάχαρη μπορούν να βλάψουν ή να σκοτώσουν τα ωφέλιμα βακτήρια του κόλπου, προκαλώντας λοίμωξη από μύκητες, πόνο και ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή.

Επιλέγετε βιολογικά κρέατα και γαλακτοκομικά: Ορισμένα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν τεχνητές ορμόνες που μιμούνται τα οιστρογόνα και εμποδίζουν τη λειτουργία των οιστρογόνων της γυναίκας, καθιστώντας τον κόλπο ευάλωτο σε λοιμώξεις.

Ενυδάτωση: Ο κόλπος μοιάζει με το εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας. Όπως όταν διψάτε, ξεφλουδίζει η επιδερμίδα λόγω της αφυδάτωσης, έτσι αφυδατώνεται και ο κόλπος. Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για όλο το σώμα και συμβάλλει στην αποφυγή της κακοσμίας του κόλπου.

kjad

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία