Αν αυτό είναι το password σου, κινδυνεύεις!

Η πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, διαδικτυακούς λογαριασμούς κ.ά. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να έχεις ένα username και ένα μυστικό κωδικό, το γνωστό σε όλους μας password.

Αυτός ο κωδικός πρέπει να είναι μοναδικός, ένα δικό μας στοιχείο, που μόνο εμείς γνωρίζουμε, καθώς έτσι διασφαλίζουμε τα δεδομένα μας.

Πρόσφατα, έγινε μία ανάλυση από τον κυβερνητικό οργανισμό της Βρετανίας, National Cyber Security Centre. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν ο κωδικός «123456» είναι ο πιο συνηθισμένος κωδικός στον κόσμο.

Στόχος της μελέτης είναι να βοηθήσει να αποκαλυφθούν  οι διάφοροι κίνδυνοι, που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο για τους αδαείς χρήστες. Ο οργανισμός τονίζει πως ο πιο ασφαλής κωδικός είναι ο συνδυασμός τριών λέξεων που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Μάλιστα ο κωδικός «123456» φαίνεται πως χρησιμοποιείται από περισσότερους από 23 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.  Ακολουθεί το «123456789»,«qwerty», «password» και «1111111», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου