Αμβλώσεις: Συγκέντρωση ενάντια στην απαγόρευση του δικαιώματος στην έκτρωση στην Ελλάδα

Αμβλώσεις: Κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά της οπισθοδρομική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνει η φεμινιστική Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη για την επόμενη Τρίτη [28/6]

Κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά της οπισθοδρομική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνει η φεμινιστική Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη για την επόμενη Τρίτη [28/6], στις 7 μ.μ., μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία.

«Για να συμπαρασταθούμε στο γυναικείο κίνημα στην Αμερική αλλά και να στείλουμε δυνατό μήνυμα και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “κάτω τα χέρια από τα σώματα μας”. Ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις με ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις και χρηματοδότηση» τονίζει οργάνωση.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατάργησε το δικαίωμα στην άμβλωση. Πρόκειται για απόφαση που γυρίζει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω. Είναι μία επίθεση στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των σωμάτων των γυναικών, μία επίθεση στην υγεία των γυναικών. Τρία από τα μέλη του Δικαστηρίου είχαν διοριστεί από τον ακροδεξιό, σεξιστή, πρώην πρόεδρο Ντ. Τραμπ.

Εικοσι πέντε εκατομμύρια γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαγόρευση αυτή. Οι φτωχότερες γυναίκες, οι γυναίκες της εργατικής τάξης, οι έγχρωμες γυναίκες, όσες μένουν σε αγροτικές περιοχές, οι ανασφάλιστες θα πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα. Οι “παράνομες” εκτρώσεις θα εκτιναχθούν, θα γίνονται μακριά από οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες χιλιάδων θανάτων γυναικών.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες και εγκύους στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά θέλουν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τα αγέννητα παιδιά. Η υποκρισία περισσεύει.

Εκατομμύρια γυναικών κατέβηκαν στους δρόμους των ΗΠΑ ενάντια στην απαγόρευση των εκτρώσεων όλο το τελευταίο διάστημα. Μαζί τους βρεθήκαμε διεκδικώντας τα δικαιώματα στο να ορίζουμε τα σώματα μας, στις ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις, στην αντισύλληψη, εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον πλανήτη.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα