Άλουστα μαλλιά: Το πιο πρόσφατο κόλπο για να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρηγορότερα!

Το να αφήνεις τα μαλλιά σου άλουστα τα κάνει να μακραίνουν πιο γρήγορα; Επιτρέψτε μας να ξεμπερδέψουμε την αλήθεια από τις φήμες και να σας εξηγήσουμε τα πάντα! Μετά την μακρά καραντίνα, πολλοί έχουν δοκιμάσει τη « θεραπεία σμήγματος ». Η ιδέα είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας να λερωθούν και να τα κρατήσετε έτσι για λίγες μέρες….. Προφανώς περιορίζοντας πόσο συχνά σαμπουάν τα μαλλιά σας μπορεί να ενισχύσει την ενυδάτωση των μαλλιών σας.

Αλλά για λίγο τώρα, κυκλοφόρησε μια άλλη φήμη σχετικά με τα οφέλη των βρώμικων μαλλιών. Ενώ το πλύσιμο των μαλλιών σας υπερβολικά είναι γνωστό ότι καταστρέφει τις ίνες των μαλλιών και τελικά εξασθενεί τα μαλλιά σας, επιτρέποντας στα μαλλιά σας να λερώσουν λίγο και ανυπόμονα θα μπορούσε πραγματικά να τα κάνει να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Θα μπορούσαν τα βρώμικα μαλλιά να μεγαλώσουν γρηγορότερα;
Αυτή η τελευταία θεωρία προήλθε από το Refinery29. Ένας από τους δημοσιογράφους αμφισβήτησε τον εαυτό της να μην βρέξει ή να πλένει τα μαλλιά της για 10 ημέρες. Το αποτέλεσμα? Τα μαλλιά της φαίνεται να έχουν μεγαλώσει. Και έτσι δεν θέλει να χάσει περισσότερο χρόνο, η αμερικανική πηγή μέσων ενημέρωσης επικοινώνησε με τη Νικήτα Μεχτά, επαγγελματία της επιχείρησης για να προσπαθήσει να βρει μια εξήγηση για αυτήν την θαυμαστή ανάπτυξη:

Η υγεία και η ανάπτυξη των μαλλιών βελτιώνονται με λιγότερο νερό και λιγότερο χρόνο πλύσης […]. Τα ξηρά μαλλιά δεν χρειάζεται να καθαρίσουν τα φυσικά έλαια όσο και άλλα είδη και το πλύσιμο λιγότερο επιτρέπει στο τριχωτό της κεφαλής να επουλωθεί. Εάν κάνετε σαμπουάν καθημερινά, πιθανότατα να αφαιρέσετε το τριχωτό της κεφαλής σας και χωρίς αυτό, τα μαλλιά σας στεγνώνουν.

Αν και αυτά τα επιχειρήματα ισχύουν για την υγεία και την ενυδάτωση των μαλλιών, άλλοι κομμωτές που πήραν συνέντευξη είναι πιο σκεπτικοί για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, αν δεν πλένετε τα μαλλιά σας τόσο συχνά, αυτό σταματά τις τρίχες σας να σπάσουν τόσο εύκολα, ειδικά όταν έχετε φυσικά στεγνά μαλλιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την Annabel Kingsley, το να σταματήσετε να πλένετε τα μαλλιά σας δεν επηρεάζει το πόσο γρήγορα μεγαλώνει.

Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν γρηγορότερα
Αλλά να είστε σίγουροι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών.

Κόψτε τα μαλλιά σας τακτικά
Φάτε μια ισορροπημένη διατροφή, επειδή η υγιεινή στο εσωτερικό μπορεί επίσης να σας επηρεάσει στο εξωτερικό
Βελτιώστε τα συμπληρώματα διατροφής σας
Χρησιμοποιήστε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, καθώς είναι πιο μαλακά και πιο απαλά για τις ίνες των μαλλιών σας
Αποφύγετε τη χρήση (πάρα πολύ / πολλά) προϊόντων στα μαλλιά σας
Και τέλος, κάνετε τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Είτε χωρίς προϊόντα είτε με λίγο καστορέλαιο (το οποίο είναι γνωστό ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών), το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματός σας, η οποία επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν πιο γρήγορα στον θύλακα των μαλλιών. Ως αποτέλεσμα, ο βολβός μαλλιών τρέφεται περισσότερο και τα μαλλιά σας μπορούν να μεγαλώσουν ευκολότερα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.