Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η γυναίκα που την αντικαθιστούσε σε ταινίες της!

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε μία, μοναδική και αξεπέραστη, το πιο λαμπρό αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου.

Η αξέχαστη πρωταγωνίστρια Αλίκη Βουγιουκλάκη, όμως, «μοιράστηκε» δύο από τους πιο σημαντικούς ρόλους της καριέρας της με τη… σωσία της, τη Μίτση Καρρά! Η τελευταία την ντούμπλαρε σε κάποιες σκηνές στις ταινίες «Η νεράιδα και το παλικάρι» και «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά».

Η Καρρά, που στην πραγματικότητα λέγεται Δήμητρα Καπετανοπούλου, έμοιαζε καταπληκτικά με τη Βουγιουκλάκη, κάτι που η «Φίνος Φιλμς» αξιοποίησε όταν η εθνική σταρ δεν ήταν δυνατόν να παίξει.

Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν στη ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι» του Ντίνου Δημόπουλου, το 1969. Εκείνη την εποχή, η Βουγιουκλάκη ήταν έγκυος και προφανώς από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να εμφανιστεί αφού η φουσκωμένη κοιλιά της πήγαινε… κόντρα στον ρόλο της!

«Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της, στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η νεράιδα και το παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η ‘Φίνος’, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα», είχε εξομολογηθεί η Καρρά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Απογευματινή».

Και πρόσθεσε: «Ήταν μοναδική εμπειρία. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις με την Αλίκη. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη. Ήταν μαζί και ο σύζυγός μου και τα παιδιά μας, οπότε για μένα ήταν ένας συνδυασμός εργασίας και διακοπών».

Την ίδια χρονιά γυρίστηκε και το φιλμ «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», σε σκηνοθεσία και πάλι του Δημόπουλου.

Η Καρρά ανέλαβε για δεύτερη φορά να ντουμπλάρει την αξέχαστη πρωταγωνίστρια στη σκηνή με την επίθεση των Ιταλών στο σχολείο, στην οποία έπεσε επάνω της ένα δοκάρι.

«Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε ‘χρυσή εποχή’ του κινηματογράφου», είχε δηλώσει η Καρρά για τη μοναδική εμπειρία που βίωσε.

Η Μίτση Καρρά  είναι μέλος του αιγυπτιώτικου ελληνισμού και το 1956 ήρθε για εγκατάσταση στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στα καλλιστεία και μάλιστα είχε διακριθεί αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελευταία πεντάδα.

Το επάγγελμά της, πάντως, ήταν μοδίστρα στον Οίκο Τσοπανέλη, αν και είχε εργαστεί και στο μαγαζί του πατέρα της «Μπουφές Express», στη Γλυφάδα, βοηθώντας τη μητέρα της με τη μαγειρική.

Παντρεύτηκε τον Γιάννη Καρρά, ανταποκριτή της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» στο Μπρίσμπαν. Ο τελευταίος είχε μεταναστεύσει στους Αντίποδες το 1946, μετά από σύντομη καριέρα ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Τη μετέπειτα σύζυγό του την είδε για πρώτη φορά στην… εφημερίδα «Καθημερινή»! «Γνώρισα τη Μίτση μέσα από τις φωτογραφίες της που δημοσίευε η ‘Καθημερινή’ που παίρναμε στο Σίδνεϊ. Εντυπωσιάστηκα», είχε πει παλαιότερα.

Με την πρώτη ευκαιρία ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να τη συναντήσει και αμέσως ερωτεύτηκαν. Παντρεύτηκαν και το 1961 εγκαταστάθηκαν στο Σίδνεϊ. Απέκτησαν δύο παιδιά και το 1965 επέστρεψαν στην Ελλάδα.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία