Ακρίβεια: Το πιτόγυρο “φλερτάρει” με τα 5 ευρώ

Η έλλειψη πρώτων υλών οδηγεί την τιμή του πιτόγυρου ολοταχώς στα 5 ευρώ προειδοποιούν επαγγελματίες του κλάδου

Έγινε παγκοσμίως γνωστό το…ελληνικό σουβλάκι, ως γρήγορο και φθηνό φαγητό.

Τους τελευταίους μήνες ωστόσο τείνει να γίνει …είδος πολυτελείας.

Οι τιμές του πιτόγυρου, εξελίσσονται σε ράλι με συνέπεια ήδη να έχει πλησιάσει σε απόσταση “αναπνοής” τα 4 ευρώ με τους επαγγελματίες του κλάδου να προειδοποιύν ότι οι ελλείψεις πρώτων υλών θα “εκτοξεύσει” την τιμή του δημοφιλούς εδέσματος ακόμα και στα 5 ευρώ.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε παραδοσιακό κατάστημα το πιτόγυρο έφτασε τα 3,90 ευρώ. «Στη νότια Ελλάδα είναι πολύ πιο μικρά τα σαντουϊτσάκια, από τα δικά μας εδώ» ανέφερε ένας εργαζόμενος, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, πως είναι πιο ακριβά τα σουβλάκια σε σχέση με την νότια Ελλάδα.

Στο ίδιο κατάστημα μια πίτα με σουβλάκι κοστίζει 3,50 ευρώ, αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Μαγειρεύουμε σπίτι. Με 3,90 ευρώ που κοστίζει και με ένα πιτόγυρο δεν χορταίνουμε κιόλας» αναφέρουν οι πολίτες.

Το σουβλάκι με πίτα ή ψωμάκι πωλείται 3,60 ευρώ, όταν μόλις πριν από λίγους μήνες οι τιμή του ήταν 2,70 ευρώ. Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η έλλειψη πρώτων υλών ανεβάζει τις τιμές και εκμηδενίζει το κέρδος. Περίπου 0,20-0,30 ευρώ είναι πιο φθηνά στα συνοικιακά ψητοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα