Αιτήσεις για 4.248 προσλήψεις στο Δημόσιο – Θέσεις εργασίας για μόνιμο και εποχικό προσωπικό

To Proson.gr σας παρουσιάζει όλες τις ενεργές προκηρύξεις για 4.248 θέσεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού που κατανέμοντια σε όλη την Ελλάδα και σε διάφορες υπηρεσίες.Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τη Δευτέρα «τρέχουν» οι αιτήσεις για τον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ και την πλήρωση 822 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει προαναγγείλει 40 μόνιμες προσλήψεις στην Αθήνα, δίνοντας στο «φως» τον πίνακα με τις θέσεις και τις ειδικότητες που ζητούνται. 

Στην συνέχεια έχουν προκηρυχτεί και 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται αρχικά ως Στρατιώτες στον Στρατό Ξηράς, ως Σμηνίτες στην Πολεμική Αεροπορία και ως Ναύτες στο Πολεμικό Ναυτικό και μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας καιΚριθούν για μονιμοποίηση από τα αρμόδια γι’ αυτούς Συμβούλια Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τους ατομικούς τους φακέλους.

Όσον αφορά εποχικές προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο με συμβάσεις ΣΟΧ, ενεργές είναι τρεις προκηρύξεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορούν θέσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους καθώς και στα έργα συντήρησης των μνημείων της Ακρόπολης και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Συνοπτικά οι προσλήψεις που «τρέχουν»:

ΠροκήρυξηΘέσειςΜόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ40Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ  για την ΑΑΔΕ822Προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις1.639Εποχικό προσωπικό σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους1.649Θέσεις πτυχιούχων και τεχνιτών στην Ακρόπολη69Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής29Σύνολο4.248

Αναλυτικά:

Μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ 

Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενέκρινε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού -ΔΕΗ- δημοσιεύοντας μάλιστα και τον πίνακα θέσεων με όλες τις ειδικότητες και τους κλάδους που θα ζητάει η προκήρυξη.

Η σχετική προκήρυξη 1/2022 της ΔΕΗ, θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών και θα αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 40 θέσεων προσωπικού, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Να σημειωθεί ότι όλες οι θέσεις εργασίας αφορούν την Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ που εδρεύει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Ο γραπτός διαγωνισμός για την ΑΑΔΕ

Μέχρι τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00 το μεσημέρι θα έχουν τη δυνατότητα οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ για 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση 822 θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με γραπτό διαγωνισμό στην ΑΑΔΕ. Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν πτυχία σε κλάδους Δημοσιονομικών, Εφοριακών, Μηχανικών, Πληροφορικής, Τελωνειακών αλλά και άτομα με απολυτήριο λυκείου.

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα. Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τέσσερις συνολικά προκηρύξεις που «τρέχουν» προβλέπεται η πρόσληψη 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα, οι 1.639 προσλήψεις κατανέμονται ως εξής:

1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό 20 θέσειςστο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Για να συμμετάσχουν στις παραπάνω προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας έως την Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 και ώρα 23:59

Δείτε εδώ την προκήρυξη για τον Στρατό Ξηράς

Δείτε εδώ την προκήρυξη για την Πολεμική Αεροπορία

Δείτε εδώ την προκήρυξη για το Πολεμικό Ναυτικό 

Δείτε εδώ την προκήρυξη για το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων 

Προσλήψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Παράλληλα τρέχουν και οι αιτήσεις για 1.649 προσλήψεις, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συμβάσεις που θα συνάψουν οι εργαζόμενοι με το υπουργείο Πολιτισμού θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 7 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι οι 1.649 θέσεις εργασίας κατανέμονται σε όλη την χώρα και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργεία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. 

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν φύλακες, λογιστές και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους έως την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022.

Περισσότερα για τις προσλήψεις του υπουργείου Πολιτισμού ΕΔΩ

Προσλήψεις στη Ακρόπολη

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε παράλληλα και την πρόσληψη, συνολικά 69 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση, συντήρηση, ανάδειξη των μνημείων της Ακρόπολης».

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 6 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου «Επεμβάσεις αναστήλωσης, συντήρησης, ανάδειξης στα μνημεία της Ακρόπολης».

Δείτε περισσότερα για τις προσλήψεις στην Ακρόπολη εδώ…

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής

Τέλος, «τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη συνολικά 29 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, για να εργαστεί σε περιοχές αρχαιολογικών εργασιών του Δήμου Μαραθώνα καθώς και στα γραφεία της Εφορείας στην Ανατολική Αττική.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης τη σύμβασης έως την ολοκλήρωση του υποέργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού.

Δείτε περισσότερα για την Εφορεία Ανατολικής Αττικής εδώ…

Τι πρέπει να ξέρετε για τα κριτήρια πρόσληψης στο Δημόσιο

Δύο πρόσθετα προσόντα προσόντα που ζητούνται πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του Δημοσίου, ιδιαίτερα για τις θέσεις των Πτυχιούχων, είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τονΑΣΕΠπου παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου