Αιγαίο: Συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία – Συνολικά 78 παραβιάσεις και 8 εμπλοκές

Αιγαίο: Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση από την κυπριακή δημοκρατία για το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αεριού στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση από την κυπριακή δημοκρατία για το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αεριού στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σήμερα Τρίτη [23/8] σε 78 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ σημειώθηκαν και οχτώ εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, πήγες του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζουν προκλητικά πως ελληνικά μαχητικά κλείδωσαν με τα ραντάρ τους τουρκικά F-16 που εκτελούσαν καθήκοντα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Άγκυρας, τα ελληνικά μαχητικά επιχείρησαν να εμποδίσουν τα τουρκικά.

Η Τουρκία υποστηρίζει επίσης πως απάντησε στην ενέργεια αυτή και πως τα ελληνικά μαχητικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ενώ αναφέρει πως ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Άμυνας.

pagenews.gr

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα