Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα σε κλίμα κατάνυξης

Άγιο Φως

Άγιο Φως: Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου

Με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών έφθασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να φτάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 6 μ.μ. όμως τα μέτρα και οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθυστέρησαν την ελληνική αποστολή, με το αεροσκάφος να φτάνει λίγο μετά τις 20:30, όπου έγινε λιτή υποδοχή.

Υποδοχή στο Άγιο Φως με καθυστέρηση

Στο αεροδρόμιο για την υποδοχή στο Άγιο Φως, βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας εορτάστηκε και φέτος η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας εορτάστηκε και φέτος η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα παρουσία χιλιάδων πιστών. Περίπου στις 14:30, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές.

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και το ναό της Αναστάσεως.

Άγιο Φως
Άγιο Φως

Ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ιδιαίτερο προνόμιο, να έχω την ευθύνη για την μεταφορά του Θείου Φωτός και του αναστάσιμου μηνύματος στην Ελλάδα. Η Αφή του Αγίου Φωτός λειτουργεί λυτρωτικά για την πίστη όλης της Χριστιανοσύνης» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί, πάντοτε αρωγός στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από τον χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο αναντικατάστατος πνευματικός ρόλος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Μόλις φτάσουμε στην Πατρίδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της, στους ορθόδοξους ναούς που απόψε θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της ελπίδας… Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους».

<

Το Άγιο & Ανέσπερο Φως βρίσκεται στην πατρίδα. Ας ελπίσουμε ότι το Φως της Αναστάσεως θα μας φωτίζει & καθοδηγεί. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω & της κατάστασης στην Ουκρανία, το μήνυμα για τη σημασία της ζωής & ειρήνης είναι επίκαιρο. Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά με υγεία pic.twitter.com/9DBv6bSRo9

— Andreas Katsaniotis (@katsaniotis) April 23, 2022Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα