Αγαπάς τα μακαρόνια; Δες ποια 5 λάθη πρέπει να αποφεύγεις για να έχεις την τέλεια γεύση στο πιάτο σου!

Θα σας δείξουμε ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν φτιάχνετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Συχνά ακούτε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο να φτιάξετε από τα ζυμαρικά , αλλά ξανασκεφτείτε! Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να χαλάσετε αυτό το κλασικό πιάτο. Πράγματι, χρειάζεται μόνο ένα λάθος για να….. καταλήξουμε σε υπερμαγειρεμένα ζυμαρικά! Ακολουθεί μια λίστα με λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να επιτύχετε ένα τέλειο πιάτο ζυμαρικών.

Μην χρησιμοποιείτε μια κατσαρόλα που είναι πολύ μικρή
Ξεχάσατε να πλύνετε τα πιάτα και οι μεγάλες κατσαρόλες σας δεν είναι πλέον διαθέσιμες για να μαγειρέψετε ζυμαρικά; Εάν σκεφτόσασταν να στριμώξετε τα πάντα σε μια κατσαρόλα που είναι πολύ μικρή, δεν το συνιστούμε. Εάν μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα που είναι πολύ μικρή για το ποσό που μαγειρεύετε, τα ζυμαρικά σας μπορεί να σχηματίσουν μια κολλώδη μάζα. Πράγματι, το μυστικό για να μην κολλούν τα ζυμαρικά σας  και να μαγειρεύονται ομοιόμορφα είναι να έχετε ένα μεγάλη κατσαρόλα που μπορεί να συγκρατήσει τουλάχιστον 1 λίτρο νερού ανά 100 γραμμάρια ζυμαρικών.

Μην βάζετε το ελαιόλαδο στο νερό
Μερικοί άνθρωποι βάζουν συστηματικά λάδι στα ζυμαρικά για να τα αποτρέψουν να κολλήσουν. Κακή ιδέα! Θυμηθείτε τα μαθήματα χημείας του γυμνασίου: το νερό και το λάδι δεν αναμιγνύονται. Όταν προσθέτετε ελαιόλαδο στο νερό των ζυμαρικών, το λάδι θα παραμείνει στην επιφάνεια του νερού και δεν θα έχει καμία απολύτως επίδραση στα ζυμαρικά.

Δεν ανακατεύουμε τα ζυμαρικά
Εάν σκοπεύετε να αφήσετε τα ζυμαρικά σας στο νερό, ξεκινήστε το χρονόμετρο και επιστρέψτε σε 10 λεπτά, ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε τα σχέδιά σας. Ακόμα κι αν το μαγείρεμα των ζυμαρικών δεν απαιτεί μεγάλη τεχνική, πρέπει να τα ανακατεύετε τακτικά. Εάν δεν τα ανακατέψετε, θα κολλήσουν στο κάτω μέρος του τηγανιού και τα ζυμαρικά σας δεν θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Έτσι θυμηθείτε να βγάζετε τακτικά την ξύλινη κουτάλα σας!

Παράλειψη του αλατιού
Πιστεύουμε λανθασμένα ότι η προσθήκη αλατιού στα ζυμαρικά δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, παίζει μεγάλο ρόλο στη διαδικασία μαγειρέματος. Όχι μόνο βελτιώνει τη γεύση των ζυμαρικών, αλλά επίσης τα αποτρέπει να κολλήσει μεταξύ τους. Η προσθήκη αλατιού θα αποτρέψει το άμυλο να κολλήσει τα ζυμαρικά. Τέλος, η προσθήκη αλατιού στο νερό σας επιτρέπει να αλατίζετε τα ζυμαρικά εκ των προτέρων.

Αύξηση του χρόνου μαγειρέματος
Ο αυξημένος χρόνος μαγειρέματος σημαίνει αυξημένο σάκχαρο στο αίμα. Πράγματι, όταν μαγειρεύονται al dente , τα ζυμαρικά δεν είναι βόμβα θερμίδων. Σίγουρα, οι σάλτσες μπορούν να τα κάνουν λιπαρά. Ωστόσο, όταν επεκτείνετε το χρόνο μαγειρέματος για να έχετε «μαλακά» ζυμαρικά, ο γλυκαιμικός δείκτης των ζυμαρικών αυξάνεται σημαντικά. Στην πραγματικότητα, το άμυλο στα ζυμαρικά θα διογκωθεί και θα απελευθερώσει γλυκόζη – με άλλα λόγια, ζάχαρη. Η υπερβολική μαγειρική στα ζυμαρικά θα κάνει επίσης πιο δύσκολη την πέψη. Μαγειρέψτε τα λοιπόν λίγη ώρα για να είναι al dente.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου