Αυξήσεις τιμών και στις λαμπάδες – Πόσο ακρίβυναν τα σοκολατένια αυγά

Το ράλι ακρίβειας κάνει δύσκολο και το Πάσχα του νονού και της νονάς με τις τιμές στις λαμπάδες και στα σοκολατένια αυγά να είναι απλησίαστες.

Πέρσι οι λαμπάδες, απλές και παραδοσιακές είχαν από 2 έως 4 ευρώ. Φέτος, από 3 έως και 10 ευρώ και οι πιο στολισμένες με δωράκια είχαν από τα 10 ευρώ μέχρι και τα 40 ευρώ, φέτος οι τιμές έχουν πολλαπλασιαστεί και ξεκινούν και πάλι από τα 10 αλλά φτάνουν ως και τα 50.

Τον ανήφορο έχουν πάρει και τα σοκολατένια αυγά. Η πανελλαδική έρευνα του LIVE NEWS για τα αυγά από σοκολάτα, απαραίτητα για κάθε βαφτιστήρι, με βάρος από 600-700 γραμμάρια, πέρσι κατέγραψε πως ξεκίναγαν από 12 ευρώ και χτύπαγαν ταβάνι στα 20 ευρώ ανάλογα και με το μέγεθος. Φέτος, τα αυγά 600 γραμμαρίων ξεκινούν από 18 ως 66 ευρώ.

Όσο για το τσουρέκι που κάθε πασχαλινό τραπέζι πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα ή και περισσότερα αν μιλάμε για μεγάλες οικογένειες, πέρυσι οι τιμές ήταν επίσης πιο κάτω και στα σκέτα και στα γεμιστά με σοκολάτα, με φρούτα, κάστανα ή και συνδυασμούς και επικάλυψη.

Οι τιμές είχαν από 5 ευρώ τα απλά και έφταναν στα 15 ευρώ το τεμάχιο για τα πιο ακριβά. Φέτος, πάλι με καπέλο λόγω του ενεργειακού κόστους, πωλούνται από 7 ως 15 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή το κόστος έχει εκτοξευτεί από 75 στα 131 ευρώ σχεδόν τα διπλάσια λεφτά. Ακριβότερα κατά πολύ είναι και τα παιχνίδια, αλλά και τα ρούχα.

Έτσι πρακτικά ένας νονός δύσκολα θα καταφέρει να ικανοποιήσει το βαφτιστήρι με λιγότερα από 200 – 250 ευρώ. Αν μάλιστα έχει δύο βαφτιστήρια τότε όλο το δώρο Πάσχα θα πάει εκεί.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου