Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήσετε το Smartphone σας να φορτίζεται δίπλα στο κρεβάτι σας!

Πολλοί άνθρωποι το κάνουν, αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν πραγματικά πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι. Αν και είναι πολύ βολικό να ξυπνήσετε το πρωί και να βρείτε το τηλέφωνό σας στο κομοδίνο σας με αρκετή μπαταρία για να διαρκέσει την ημέρα, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, όπως έχει αποδειχθεί πρόσφατα ένα….. θλιβερό και λυπηρό ατύχημα στο Καζακστάν. Οι γιατροί συμβουλεύουν έντονα να μην κοιμάστε δίπλα στο κινητό σας τηλέφωνο λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην υγεία σας. Εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, ο ύπνος με το τηλέφωνό σας δίπλα σας είναι επίσης ένα σημάδι πολύ ισχυρής εξάρτησης από τη συσκευή σας. Επιπλέον, η συνεχής κύλιση στο τηλέφωνό σας μπορεί επίσης να έχει εξαιρετικά αρνητική επίδραση στην όρασή σας.

Αυτή η εξάρτηση από την κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι δεν περιορίζεται μόνο στους ενήλικες, αλλά πολλοί νέοι εξακολουθούν να ακούνε μουσική ή να παρακολουθούν βίντεο YouTube για να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν τη νύχτα.

Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά εάν το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο. Αναμφίβολα θα έχετε παρατηρήσει ότι το τηλέφωνό σας γίνεται πολύ ζεστό όταν είναι συνδεδεμένο, ειδικά όταν ακούτε μουσική ή παρακολουθείτε βίντεο. Επομένως, όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι με το τηλέφωνό σας έτσι, το να κοιμηθείτε μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο, όπως καταδεικνύεται από αυτήν την ιστορία ενός 14χρονου εφήβου από το Καζακστάν που πέθανε πρόσφατα ως αποτέλεσμα σοβαρών εγκαυμάτων και τραυματισμών.

Η μπαταρία του τηλεφώνου της εξερράγη ενώ ακούει μουσική
Αυτό το τρομερό ατύχημα συνέβη ένα βράδυ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Η 14χρονη Alua Asetkyzy Abzalbek ακούει μουσική στο τηλέφωνό της για να την βοηθήσει να κοιμηθεί και οι γονείς της βρήκαν το άψυχο σώμα της το επόμενο πρωί, πιθανώς λίγες ώρες μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με τις αρχές, η μπαταρία του smartphone της είχε εκραγεί ενώ το κορίτσι κοιμόταν. Εκείνη την εποχή, το τηλέφωνο φόρτιζε και ήταν πολύ κοντά στο πρόσωπό της.

Αυτό πιθανότατα οφείλεται σε ελαττωματική κατασκευή ή σχεδίαση του smartphone του οποίου η μάρκα δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που μια μπαταρία τηλεφώνου έχει εκραγεί.

Ένα σπάνιο ατύχημα, αλλά όχι μια μοναδική περίπτωση
Όταν η μπαταρία του τηλεφώνου της εξερράγη, η νεαρή κοπέλα υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν είχαν καμία πιθανότητα να την σώσουν και το ατύχημα δεν θα μπορούσε να προληφθεί. Αν και τέτοια πράγματα είναι αρκετά σπάνια, δεν είναι καθόλου η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Τα smartphone που υπερθερμαίνονται είναι σαν πραγματικές πραγματικές βόμβες.

Όπως θυμάται η ιστοσελίδα της Trustmyscience, μια νεαρή Ρωσίδα πέθανε επίσης μετά την ηλεκτροπληξία στις αρχές του έτους. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να κοιμάστε κοντά στο τηλέφωνό σας όταν είναι συνδεδεμένο. Και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα τηλέφωνα, αλλά σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα