Αυτό το 15χρονο κορίτσι ήταν πολύ άρρωστο, όμως συνέβη ένα θαύμα-Δες τι της συνέβη;

Αυτό το 15χρονο κορίτσι ήταν πολύ άρρωστο, όμως συνέβη ένα θαύμα-Δες τι της συνέβη;

Ένα 15χρονο κορίτσι πεθαίνει επειδή το σώμα της αντιστέκεται στα αντιβιοτικά που θα έσωζαν τη ζωή της από τα βακτήρια που τη σκότωναν. Αποφασισμένοι να την σώσουν, οι γιατροί τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν μια νέα μέθοδο. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Σαν να μην ήταν αρκετό να είχαμε μεταμόσχευση πνεύμονα….. ως έφηβος, η Isabelle Holdaway, μια νεαρή βρετανική κοπέλα, βρέθηκε επίσης με κυστική ίνωση. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη μεταμόσχευση, το σώμα της δέχθηκε επίθεση από βακτήρια. Το δέρμα, τα οστά και τα όργανα της μολύνθηκαν και καλύφθηκαν με αποστήματα.

Μια τοις εκατό πιθανότητα επιβίωσης

Οι γιατροί της έδιναν αντιβιοτικά, αλλά το σώμα της Isabelle δεν τα δέχθηκε: το σώμα της καθιέρωσε μια αντίσταση εναντίον τους. Στη συνέχεια ήρθε η δύσκολη διάγνωση, οι γιατροί υπολόγισαν τις πιθανότητες επιβίωσης του κοριτσιού στο 1%. Οι γονείς της επέμειναν να δοκιμαστεί μια νέα θεραπεία – η οποία δεν είχε ακόμη αποτελέσματα.

Δεδομένου ότι η περίπτωση της Isabelle δεν είναι απομονωμένη, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ ανέπτυξαν μια εναλλακτική λύση έναντι των αντιβιοτικών. Όταν οι γονείς της το άκουσαν, ζήτησαν από τους γιατρούς να το εφαρμόσουν στην κόρη τους.

Αυτή η νέα μορφή θεραπείας είναι η δημιουργία βακτηριοφάγων, βακτηριοφάγων, που εγχέονται απευθείας στο σώμα του κοριτσιού. Χειριζόμενοι από επαγγελματίες υγείας, αυτοί οι ιοί είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να καταπολεμήσουν τα επικίνδυνα βακτήρια, τρώγοντας τα εισάγοντας το DNA τους στα κύτταρα και πολλαπλασιάζοντας.

Μια ιατρική ανακάλυψη

Όπως αναφέρει το RTL.de, μετά από περισσότερους από έξι μήνες, υπήρξαν κάποια καλά νέα: το κορίτσι θεραπεύτηκε πλήρως. Το ήπαρ και οι πνεύμονες της είχαν αναρρώσει και λειτουργούσαν καλύτερα από πριν. Στον ιατρικό τομέα, η διάσωση της Isabelle Holdaway ήταν μια σημαντική ανακάλυψη στη θεραπεία βακτηριοφάγων. Δίνει επίσης ελπίδα σε όλους τους ανθεκτικούς στα αντιβιοτικά ασθενείς. Αλλά πάνω απ ‘όλα, σημαίνει ένα πράγμα για το κορίτσι: είναι δυνατόν να επιβιώσουμε παρά μόνο 1% πιθανότητα …

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα