Αυτό είναι το πιο βpώμικο σημείο του σώματός σου το ήξερες;

Κάποιοι είναι μέσα, κάποιοι βγαίνουν έξω, αλλά ο ομφαλός, επίσης γνωστός ως κοιλιά, είναι μια πραγματική παγίδα βακτηρίων. Αυτή η περιοχή του σώματος πρέπει να καθαρίζεται συχνά, αλλά τόσο με χρήσιμα βακτήρια όσο και με εκείνα που πρέπει να εξαλειφθούν, πώς πρέπει να γίνει αυτό; Προκειμένου να καθαρίσετε σωστά….. τον ομφαλό σας, μερικά σημεία είναι σημαντικά, ξεκινώντας από τα απαραίτητα: ένα καθημερινό ντους είναι σε τάξη , κατά τη διάρκεια του οποίου ο ομφαλός θα έχει την ευκαιρία να καθαριστεί, αν ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά. Είναι οι μικροοργανισμοί που συσσωρεύονται όλη την ημέρα που πρέπει να εξαλειφθούν.

Γιατί πρέπει να πλένεται σωστά το κουμπί της κοιλιάς;
Γιατί να εστιάσετε στον ομφαλό όταν πλένετε τον εαυτό σας; Είναι μια περιοχή του σώματος που προτιμάται από τα βακτηρίδια λόγω του ανασυρμένου σχήματος ή των πτυχών του δέρματος εάν είναι το είδος που προεξέχει. Αυτές οι πτυχές είναι ευνοϊκές για να πιάσουν ίνες και ιδρώτα ρούχων. Είναι επίσης γεμάτο από άλλα ανυποψίαστα στοιχεία όπως σαπούνι, λοσιόν ή υπολείμματα κρέμας. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 67 διαφορετικές κατηγορίες μικροβίων , συμπεριλαμβανομένων 1.400 τύπων βακτηρίων ! Απαιτεί επομένως πιο ενδελεχή καθαρισμό από το υπόλοιπο σώμα .

Πώς να καθαρίσετε σωστά το κουμπί της κοιλιάς σας;
Υπάρχει μια πολύ απλή τεχνική για ακριβή καθαρισμό: ένα βαμβάκι . Αυτό το μικρό εργαλείο είναι ιδανικό για να φτάσετε στις πιο απομακρυσμένες γωνίες του ομφαλού. Μπορείτε να μουλιάσετε το βαμβάκι με τρίψιμο αλκοόλ για να κάνετε τον πρώτο καθαρισμό του ομφαλού. Στη συνέχεια, προχωρήστε με έναν δεύτερο καθαρισμό με ένα άλλο στυλεό, αυτή τη φορά καλυμμένο με σαπούνι ή αφρόλουτρο . Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε και να στεγνώσετε τον ομφαλό σωστά , καθώς η υγρασία προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Στη συνέχεια, θα έχετε έναν απόλυτα καθαρό ομφαλό, ο οποίος δεν θα είναι πλέον επιβλαβής για την υγεία σας!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου