Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που όλοι κάνουμε κατά τη διάρκεια του μπάνιου-Το ήξερες;

Πιστεύετε ότι είστε καθαροί μετά από ένα γρήγορο ντους; Λοιπόν, ξανασκεφτείτε! Προφανώς, σχεδόν όλοι μας κάνουμε το ίδιο λάθος όταν κάνουμε μπάνιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να κάνετε ντους κάθε μέρα , παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε ένα ωραίο ζεστό ντους για να ξεκινήσουμε τη….. μέρα μας ή ένα δροσερό ντους τη νύχτα για να μας δροσίσουν πριν από το κρεβάτι . Ωστόσο, μετά το ντους ή το μπάνιο, πολλοί από εμάς κάνουμε ένα λάθος που σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Το μέρος του σώματος που συχνά παραβλέπεται
Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένα μέρος του σώματος που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν στο ντους: οι χώροι μεταξύ των ποδιών σας. Αν και είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση, θα πρέπει ωστόσο να στεγνώνονται καλά. Εάν αφεθεί χωρίς ξήρανση, το πόδι του αθλητή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα.

Η μυκητιάσεις δεν προέρχονται απαραίτητα από την πισίνα, αλλά μπορεί εξίσου εύκολα να αναπτυχθούν στο μπάνιο σας στο σπίτι. Ο κνησμός είναι πολύ δυσάρεστος και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ξεκαθαρίσει.

Αυτή η μυκητιασική λοίμωξη επηρεάζει συνήθως μέρη του σώματος που περιέχουν κερατίνη, είτε πρόκειται για το δέρμα, τα μαλλιά ή τα νύχια σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές και βαθμοί σε αυτή τη μόλυνση, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: μόλις το πάρετε, είναι δύσκολο να απαλλαγείτε και μια πραγματική ενόχληση.

Πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε
Φροντίστε να στεγνώσετε το σώμα σας πλήρως και καλά. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσθέσετε είναι ότι είναι ακόμη πιο υγιεινό να χρησιμοποιείτε δύο ξεχωριστές πετσέτες: μία για το κεφάλι σας και μια άλλη για το υπόλοιπο σώμα σας.

Αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί μια πετσέτα μπορεί εύκολα να γίνει ένα μέρος φωλιάσματος για βακτήρια και μπορεί γρήγορα να γίνει βρώμικο και αηδιαστικό χωρίς καν να το προσέξουμε.

Θέλετε περισσότερες συμβουλές ντους; Δείτε τα εδώ!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.