Αυτό είναι το νούμερο 1 λάθος υγιεινής που όλοι κάνουμε με τις οδοντόβουρτσες μας!

Το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι μια ρουτίνα που όλοι κάνουμε τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Τι γίνεται όμως με τη συντήρηση της οδοντόβουρτσας σας; Επιτρέψτε μας να εξηγήσουμε! Ο καθαρισμός των αξεσουάρ καλλυντικών σας είναι απαραίτητος για την αποτροπή της διάδοσης των βακτηρίων ….. Ωστόσο, πολύ συχνά παραμελούμε τις οδοντόβουρτσες μας , ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά και το οποίο κάθεται στα μπάνια μας. Ο Alain Amzalag, οδοντίατρος και συν-συγγραφέας του βιβλίου Και αν ο οδοντίατρός σας μπορούσε να σώσει τη ζωή σας , μας έδωσε μερικά κλειδιά για να αποφύγουμε αυτό το λάθος που κάνουμε όλοι όταν πρόκειται για τις οδοντόβουρτσες μας.

Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε όλοι με τις οδοντόβουρτσες μας;
Κάνουμε τα ίδια πράγματα μέρα με τη μέρα, χωρίς να σκεφτόμαστε πολύ αυτές τις συνήθειες. Ωστόσο, ένα ουσιαστικό μέρος μιας υγιούς στοματικής ρουτίνας παραμελείται συχνά: καθαρισμός της οδοντόβουρτσας σας ! Πιστεύατε ότι αρκούσε η οδοντόβουρτσα κάτω από νερό για λίγα δευτερόλεπτα; Λανθασμένος!

Ο Alain Amzalag εξηγεί:

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίζετε [την οδοντόβουρτσα σας] τακτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα με ζεστό νερό και λίγο στοματικό διάλυμα. Αυτό παρέχει μικρή αλλά ουσιαστική απολύμανση. Αυτό πρέπει να γίνεται πολλές φορές την εβδομάδα αλλά όχι απαραίτητα κάθε μέρα. Ποια προϊόντα προτείνω; Στοματικό διάλυμα όπως Hextril ή Listerine, διαθέσιμο σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Είναι σημαντικό να έχετε πάντα μια καθαρή οδοντόβουρτσα. Επιπλέον, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση των βακτηρίων και διατηρεί την στοματική υγιεινή μας.

Μην παραμελείτε τη λαβή!
Ο σωστός καθαρισμός της λαβής καθώς και των τριχών (με ζεστό νερό και στοματικό διάλυμα) είτε ηλεκτρικής είτε χειροκίνητης οδοντόβουρτσας είναι απαραίτητος, γιατί δεν είναι μόνο η βούρτσα που καταλήγει στο στόμα κάποιου όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας … αποξηραμένα ίχνη οδοντόκρεμας: κατά τον καθαρισμό, απολυμάνετε πλήρως αυτό το εξάρτημα στοματικής υγείας που χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση.

Γιατί ο καθαρισμός της οδοντόβουρτσας σας είναι σημαντικός για την υγεία σας;
Η απολύμανση της οδοντόβουρτσας είναι βασικό μέρος της καλής φροντίδας της υγείας σας. Όπως μας υπενθυμίζει ο Δρ Amzalag στο βιβλίο του, η μη φροντίδα της στοματικής υγιεινής σας προάγει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στο σώμα σας μακροπρόθεσμα. Αυτος λεει:

Μια φινλανδική επιστημονική μελέτη 1.000 παιδιών για μια περίοδο 30 ετών έδειξε ότι τα παιδιά με κακή στοματική υγιεινή και κοιλότητες χωρίς θεραπεία ή κακή θεραπεία είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις.
Η στοματική υγιεινή συνδέεται με την υγεία κάποιου γενικά. Έτσι, όπως θα έχετε καταλάβει, η φροντίδα της οδοντόβουρτσας σας σημαίνει να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε σε καλή υγεία!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα