Αυτό είναι το φάρμακο που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας και μπορεί κα χρησιμοποιηθεί κατά του COVID-19!

Η ασπιρίνη, ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που διατίθεται ευρέως στον πάγκο, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο στην αντιμετώπιση του COVID-19. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη, αυτό το φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση από τον πόνο, όπως πονοκεφάλους ή για χαμηλότερο πυρετό, θα….. μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του κινδύνου επιπλοκών που σχετίζονται με τον ιό. Τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο βιώνουν μια δεύτερη φάση , ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων και των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει αυξανόμενη κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη αποκάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο φάρμακο που πιθανότατα έχουμε ήδη στο γραφείο φαρμάκων μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των κινδύνων επιπλοκών που σχετίζονται με το COVID-19.

COVID-19: Θα μπορούσε η ασπιρίνη να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών;
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ (Ηνωμένες Πολιτείες) ισχυρίστηκαν ότι οι ασθενείς ήταν:

… λιγότερο πιθανό να τοποθετηθούν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU) ή να συνδεθούν με μηχανικό αναπνευστήρα και ήταν πιο πιθανό να επιβιώσουν από τη μόλυνση σε σύγκριση με νοσοκομειακούς ασθενείς που δεν λάμβαναν ασπιρίνη.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, των οποίων τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Anesthesia and Analgesia, οι συγγραφείς ανέλυσαν ιατρικά δεδομένα που ελήφθησαν από 412 ασθενείς που είχαν θετικά αποτελέσματα για τον κορανοϊό, οι οποίοι, όπως όλοι γνωρίζουμε, πλήττουν ολόκληρο τον κόσμο εδώ και μήνες .

Το 76,3% των ασθενών δεν έλαβαν ασπιρίνη και το υπόλοιπο 23,7% έλαβε ασπιρίνη εντός 24 ωρών από την εισαγωγή στο νοσοκομείο ή εντός των 7 ημερών πριν από την εισαγωγή.

Ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που θα μείωνε την ανάγκη για τεχνητό αερισμό
Ο Δρ Jonathan Chow και η ομάδα του σημείωσαν ότι η λήψη αυτού του μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου (το οποίο δεν περιέχει κορτιζόνη) μείωσε σημαντικά την ανάγκη αναπνευστικής βοήθειας για ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί. Η ασπιρίνη πιστεύεται επίσης ότι είναι ο λόγος για τη μείωση του αριθμού των ασθενών που πεθαίνουν σε νοσοκομεία.

Επιπλέον, οι ερευνητές έχουν επίσης διευκρινίσει ότι:

Οι ασθενείς στην ομάδα ασπιρίνης δεν παρουσίασαν σημαντική αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών όπως η σοβαρή αιμορραγία ενώ νοσηλεύονταν.
Η χρήση ασπιρίνης για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα , αλλά θα πρέπει να διεξαχθούν πρόσθετες μελέτες για να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά της και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σχέση μεταξύ της χρήσης ασπιρίνης και της μειωμένης βλάβης των πνευμόνων και της πτώσης του αριθμού των θανάτων.

Κάντε κλικ στο βίντεο για να δείτε πώς να φροντίσετε σωστά τη μάσκα σας .

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.