Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει έναν σημαντικό παράγοντα που θα μπορούσε να τελειώσει τις φιλίες σας!

Συχνά πιστεύουμε ότι η φιλία είναι για τη ζωή. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, πολλές φιλίες έχουν ημερομηνία λήξης και φαίνεται ότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για αυτό. Σύμφωνα με μια μελέτη με επικεφαλής τον οργανισμό Expert Market, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα 1000 ατόμων, η διαφορά στα κέρδη είναι ο πιο επαναλαμβανόμενος…. λόγος για το τέλος των φιλιών. Όσο περισσότερο διαφέρει το βιοτικό επίπεδο μεταξύ δύο ανθρώπων, τόσο πιο εύθραυστη γίνεται η φιλία τους.

Το χάσμα προέρχεται και από τις δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά, ο πλουσιότερος τείνει να οργανώνει διακοπές ή πάρτι χωρίς να περιλαμβάνει αυτούς που έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, ώστε να μην «ντροπιάζει» αυτούς που είναι χειρότεροι.

Όσοι από την άλλη πλευρά κόβουν επίσης τους δεσμούς τους με μερικούς φίλους που είναι καλύτεροι όταν οι αντίστοιχοι προϋπολογισμοί τους δεν συμπίπτουν. Επίσης, δεν θέλουν να «αισθάνονται φτωχοί» εάν παρέχονται οικονομική βοήθεια ή συμβουλές.

Επομένως, δεν απαιτούνται επιχειρήματα για τη διακοπή ορισμένων βαθιά ριζωμένων δεσμών, καθώς τα χρήματα μπορούν να είναι υπεύθυνα για αυτό. Μεταξύ άλλων λόγων για τον τερματισμό των φιλιών είναι οι πολιτικές ιδέες, η νέα πατρότητα, η έλλειψη τιμιότητας ή πάρα πολύ αρνητικότητα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Για να το αντιμετωπίσουμε και να αποφύγουμε να μετατρέψουμε τους παιδικούς μας φίλους σε ξένους, πρέπει απλώς να το συζητήσουμε μαζί και να σπάσουμε αυτά τα ταμπού και αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά καρποφόρο. Στην αγάπη όπως στη φιλία, πρέπει να κάνουμε το δίκαιο μερίδιό μας για να λειτουργήσουμε οι σχέσεις .

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.