Αυτή η μελέτη αποδεικνύει ότι το συχνό καθάρισμα μπορεί να βλάψει την υγεία σας!

Εδώ και πολύ καιρό πιστεύουμε ότι η ζωή στη βρωμιά πρέπει να είναι επικίνδυνη για την υγεία, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το αντίθετο μπορεί να ισχύει επίσης. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν στη Νορβηγία υποδηλώνει ότι η πράξη του καθημερινού καθαρισμού κατά τη διάρκεια….. είκοσι ετών θα μπορούσε να προκαλέσει τόση ζημιά στο σώμα με το κάπνισμα ενός πακέτου την ημέρα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν συγκεκριμένα την υγεία και την ευημερία πάνω από 6000 ανθρώπων κατά τη διάρκεια είκοσι ετών. Περιέργως, οι ερευνητές βρήκαν μια τάση μεταξύ εκείνων που εργάστηκαν ωςκαθαριστικάκαθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Διαπίστωσαν ότι όσοι καθαρίζονταν επαγγελματικά , δηλαδή καθαρίζονταν καθημερινά, είδαν σημαντική μείωση της λειτουργίας των πνευμόνων σε σύγκριση με τους μη καθαρότερους ομολόγους τους. Επιπλέον, οι γυναίκες ήταν πολύ πιο πιθανό να επηρεαστούν από αυτά τα προβλήματα από τους άνδρες.

Ο ένοχος όλων αυτών των πνευμονικών προβλημάτων:προιόντα καθαρισμού. «Φοβόμαστε ότι τέτοιες χημικές ουσίες, προκαλώντας σταθερά μια μικρή ζημιά στους αεραγωγούς μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, θα μπορούσαν να επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης της πνευμονικής λειτουργίας που συμβαίνει με την ηλικία», δήλωσε ο Cecile Svanes, συγγραφέας της μελέτης.

Η εκτεταμένη έκθεση σε επικίνδυνα προϊόντα έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο άσθματος κατά 43%.

«Όταν σκέφτεστε να εισπνέετε μικρά σωματίδια από καθαριστικά που προορίζονται για τον καθαρισμό του δαπέδου και όχι από τους πνεύμονές σας, ίσως να μην είναι τόσο εκπληκτικό μετά από όλα», εξηγεί ο συν-συγγραφέας Øistein Svanes.

Έτσι την επόμενη φορά που σκέφτεστετακτοποιώντας το μέρος, είτε αρπάξτε ένα πανί και έναν κουβά με νερό με λίγο υγρό σαπούνι ή ακόμα καλύτερα, απλώς πηγαίνετε καθισμένοι και κάντε λάκτισμα.Ξέρεις, για την υγεία σου.

Δείτε το βίντεο για περισσότερα!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου