Αυτή είναι η καλύτερη λύση κατά των ρυτίδων και την έχουμε όλοι στο ψυγείο μας!

Υπάρχουν μόνο τόσες κρέμες προσώπου, οξέα και λάδια που μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν μια πιο νεανική εμφάνιση. Αλλά λίγα δεν γνωρίζαμε, μια από τις καλύτερες λύσεις κατά των ρυτίδων μπορεί να βρεθεί στο τοπικό μανάβικο σας! Θρεπτικοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έχουν βρει μια νέα μελέτη…. που διαπίστωσε ότι τα μάνγκο έχουν εξαιρετικά αποτελεσματικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Εάν καταναλώνεται σε επαρκείς ποσότητες, τα μάνγκο μπορούν να αντιστρέψουν τις επιπτώσεις των φυσικών σημάνσεων που σχετίζονται με τη γήρανση.

Η εν λόγω μελέτη διερεύνησε πώς η πρόσληψη μύλων Ataulfo επηρέασε την ανάπτυξη των ρυτίδων του προσώπου και του ερυθήματος (ερυθρότητα του δέρματος). Ο Robert Hackman, καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής, εξήγησε ότι:

Τα μάνγκο είναι πλούσια σε β-καροτένιο και άλλα καροτενοειδή, μαζί με διάφορα φαινολικά οξέα που μπορούν να παρέχουν οξειδωτική άμυνα και φωτο-προστασία στο δέρμα. Το σύστημα που χρησιμοποιήσαμε για την ανάλυση των ρυτίδων μας επέτρεψε όχι μόνο να οπτικοποιήσουμε τις ρυτίδες, αλλά και να ποσοτικοποιήσουμε και να μετρήσουμε τις ρυτίδες [επίσης].
Δύο ομάδες υγιών μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών με παρόμοιους τύπους δέρματος παρατηρήθηκαν για μια περίοδο 16 εβδομάδων. Σε μια ομάδα δόθηκε εντολή να καταναλώνουν 85 γραμμάρια μάνγκο, ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωσε 250 γραμμάρια του ίδιου φρούτου τέσσερις φορές την εβδομάδα. Τα φωτογραφικά στοιχεία ελήφθησαν τις εβδομάδες 0, 8 και 16 για να ποσοτικοποιηθεί ορατές γραμμές γήρανσης .

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα μάνγκο στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων;
Τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι η ομάδα των γυναικών που κατανάλωναν 85 γραμμάρια μάνγκο τέσσερις φορές την εβδομάδα είχε δραστική μείωση των ρυτίδων κατά 23% σε μόλις δύο μήνες . Αυτές οι ίδιες γυναίκες σημείωσαν μείωση 20% στις ρυτίδες τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης . Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για τους επιστήμονες, δεδομένου ότι τα αντιφλεγμονώδη χημικά του μάνγκο που βοηθούν το σώμα να κατασκευάζει κολλαγόνο με την πάροδο του χρόνου .

Πόσο μάνγκο είναι πάρα πολύ μάνγκο;
Σε αντίθεση με την τιμή πρόσληψης που καταναλώνεται από την πρώτη ομάδα γυναικών, η κατανάλωση 250 γραμμαρίων μάνγκο τέσσερις φορές την εβδομάδα είχε αρνητικές επιπτώσεις . Οι γυναίκες που έτρωγαν αυτή τη μεγάλη ποσότητα μάνγκο είδαν αύξηση των ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που βρίσκονται στα μάνγκο.

Έτσι, αν και τα μάνγκο είναι νόστιμα εξωτικά φρούτα, πρέπει σίγουρα να μείνετε πίσω για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο , προσπαθήστε να μην υπερβείτε το ποσό που τρώτε!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα